اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
header-zalok.ir_

زالوها در طبیعت در انواع و اقسام و سایزهای مختلفی یافت می‌شوند. برخی از این موجودات سمی و برخی در دسته زالو پزشکی (طبی) قرار دارند. زالو مولد و طبی هر دو از یک‌ گونه هستند. مولدها همان بچه زالوهایی هستند که خاصیت درمانی نداشته و جهت پرورش مورداستفاده قرار می‌گیرند. اما نوع طبی به زالویی گفته می‌شود که مراحل رشد آن کامل شده و بیشترین میزان بزاق و آنزیم‌های مفید را دارا می‌باشد به همین جهت از آن در زالودرمانی استفاده می‌شود.

4/5 - (2 امتیاز)
آنچه در ادامه این مطلب میخوانید :

چگونه زالو طبی را از مولد تشخیص دهیم؟

زالوی پزشکی (طبی) زالویی است که به جهت خواص بی‌نظیری که در درمان بیماری ها دارد در مصارف طبابت یا درمانی در بیمارستان ها و درمانگاه ها برای درمان بیماری هایی همچون: واریس، نقرس، بیماری های پوستی، مشکلات قلبی و…مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نوع طبی سایز آن ها غالباً از 5 سانتی‌متر تا 8 سانتی‌متر متغیر است و وزن نسبی آن‌ها بین 5/0 گرم الی 4/1 گرم است (زیر یک و نیم گرم می‌باشد) و میزان بزاق و تأثیرگذاری خودش را بعد از 15 ماه قرنطینه می‌تواند داشته باشد.

زالو های مولد وظیفه جفت تکثیر و کوکون گذاری را بر عهده دارند. در واقع مرحله مولد شدن همان مرحله بلوغ زالو می‌باشد. در این مرحله وزن آن ها 2 گرم به بالا می‌باشد و سایز آن حدود 9 سانتی‌متر الی 15 سانتی‌متر است که بسته به سن زالو و تعداد دفعات تغذیه این سایز ها و اندازه ها متفاوت است.

عامل اصلی تشخیص زالوی طبی از مولد همین سایز و وزن آن ها می‌باشد. نوع طبی به جهت گذراندن دوره قرنطینه و گرسنگی وزن و اندازه کمتری دارد.

 نکته: دقت کنید که جهت تبدیل زالوی طبی به مولد حداقل یک الی دو بار تغذیه نیاز است که بسته به صلاح‌دید مشاور مزرعه شما می‌توان مولدسازی نمود. 

زالوی طبی

تبدیل جالب زالو نر به یک زالوی بارور

زالو مولد و طبی هر دو از یک گونه هستند و تفاوت آن ها در سن و میزان رشد آن ها می‌باشد. زالو ها بعد از خروج از کوکون به عنوان زالو لارو شناخته می‌شوند که در این مرحله هیچ گونه قدرت باروری نداشته و نر هستند (این موجودات هرمافرودیت یا دو جنسه هستند و هم‌زمان در بدن خود هر دو اندام نر و ماده را دارند). آن ها بعد از رسیدن به سن یک‌سالگی یعنی بعد از گذشت 9 ماه به یک زالو بالغ تبدیل می‌شوند و دستگاه جنسی آن ها کامل می‌شود. در این مرحله امکان جفت‌گیری برای آن ها فراهم می‌شود. این موجودات بعد از انجام چند بار جفت‌گیری و زایش دیگر قادر به باروری نیستند و قدرت جنسی خود را از دست می‌دهند؛ در این مرحله از آن ها به عنوان زالو طبی در مراکز درمانی و یا به عنوان زالو خشک شده جهت استفاده در صنعت های مختلف همچون آرایشی استفاده می‌شود.

 دقت کنید زالوی طبی همان زالوی مولدی است که قدرت جنسی خود را از دست داده و تنها چند ماه دیگر زنده خواهد ماند.  در این مرحله از رشد، جفت‌گیری مجدد باعث مرگ حتمی آن ها خواهد شد بنابراین قبل از خارج شدن از چرخه زندگی باید از آن ها در مصارف مختلف استفاده شود. در شرایط آزمایشگاهی به مدت سه سال سه بار جفت‌گیری و تکثیر انجام می‌شود یعنی سالی یک‌بار.

زالوی طبی پزشکی

اطلاعاتی که کمک می‌کند بهترین زالو را خریداری کنید!

در جهان 650 گونه زالو کشف شده ک از این میان تنها 15 نوع آن در دسته زالو های طبی قرار دارند و باقی آن ها یا گوشت‌خوار و یا سمی می‌باشند. گونه های طبی معمولاً دارای بدنی سبز رنگ و تیره به همراه خطی نارنجی رنگ در پشت خود می‌باشند که عمدتاً در آب های شیرین و کنار جوی ها و آب های روان زندگی می‌کنند.

خرید نوع زالو بستگی به هدف شخص دارد. برخی آن ها را جهت مصارف درمانی و برخی دیگر جهت پرورش و تکثیر تهیه می‌کنند که در این دو حالت زالو ها شرایط مختلفی دارند.

حتما بخوانید :
خواص و فواید زالو طبی و تاثیرات شگفت انگیز بزاق زالو

مشخصات زالو مناسب جهت پرورش

برخی افراد تازه کار بدون اطلاع کامل از مراحل پرورش گاهی مستقیماً از زالوی صیدی جهت پرورش استفاده می‌کنند. باید دقت کرد که استفاده از چنین زالویی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و مناسب تکثیر نخواهد بود. استفاده از گونه های صید شده شرایط مخصوص خود را دارد و جهت استفاده از آن ها باید مراحلی طی شود.

دقت کنید چنانچه زالوی مورد نظر را از طبیعت صید کنیم هر چند این زالو درشت و از سایز خوبی برخوردار باشد ولی امکان کوکون گیری از آن صفر خواهد بود. در چنین حالتی باید حداقل یک دوره دو الی سه ماهه برای استراحت و تجدید پذیری (دوره قرنطینه) طی شود تا زالو ها قابلیت تولید داشته باشند. در طی انجام این مراحل مشخص می‌شود که این موجود باز هم مناسب خواهد بود و یا کارایی خود را از دست داده و دیگر قادر به تولید نیست.

معمولاً با وجود چنین شرایطی اکثر علاقه‌مندان و فعالان این حوزه ترجیح می‌دهند زالوی طبی خریداری شده را به مولد جوان تبدیل کنند و از آن ها دو الی سه دوره کوکون گیری کنند.

بهترین کار برای افرادی که در شروع فرایند پرورش قرار دارند خرید زالو مولد یک ساله است که حداکثر یک بار مراحل تکثیر و جفت‌گیری را پشت سر گذاشته باشد و قابلیت جفت‌گیری مجدد را داشته باشد. چنانچه خودتان فروشنده هستید، زالو های یکساله و یا بچه زالو ها در اندازه های مختلف مناسب فروش هستند.

زالوی مولد

زالو مناسب جهت زالو درمانی

چنانچه هدف شما از خریداری زالو ها برای استفاده در مصارف پزشکی و درمانی می‌باشد باید دقت شود که زالوی مورد نظر قرار است در کدام قسمت از بدن بیماران استفاده شود. زالو هایی که قرار است برای ناحیه گوش و صورت استفاده شوند باید حداقل 6 ماهه باشند چرا که در این ناحیه ها بهترین کار استفاده از زالو های کوچک تر می‌باشد و آن هایی که جثه بزرگ‌تری دارند و رشدشان کامل شده مناسب استفاده در قسمت هایی مانند: کمر و دست و پا می‌باشند. دلیل استفاده از زالو های درشت در این قسمت ها این است که در هنگام مکیدن بادکش های قوی‌تری دارند و خون را از عمق بیشتری می‌توانند مصرف کنند علاوه بر آن بزاق بیشتری را نسبت به زالو های جوان ترشح می‌کنند.

خوب است بدانید که بزاق زالو سرشار از مواد معدنی می‌باشد و در واقع زالو ها با بزاقی که ترشح می‌کنند اولاً باعث بی‌حسی ناحیه گزش شده و بعد از آن به دلیل وجود مواد و آنزیم‌های درمانگری همچون: هیرودین، بدلین، آپیراز، اگلین، دستابیلاز، هیالورونیداز، لیپازها و استرازها باعث ترمیم و سلامتی بدن می‌شوند.

دقت کنید که در کشور ما طبع مردم و سلیقه آن‌ها برای پذیرش زالو ها به درمان متفاوت است مثلاً در استان های جنوبی کشور که جثه درشت تری دارند استفاده از زالوی طبی درشت یا مولد جوان را برای کار درمانی خود ترجیح می‌دهند ولی در استان های شمالی کشور یا مثلاً در تهران این سایز های بزرگ بازار پسندی ندارد و نیاز نیست زالو به حداکثر سایز برسد و مشتری با سایز استاندارد هم زالوها را پذیرفته و درمان می‌شود.

نمونه زالوی طبی

سخن پایانی

زالو ها مراحل رشدی متفاوتی دارند و در هر مرحله از رشد از آن ها برای اهداف گوناگونی استفاده می‌شود. در مرحله مولد شدن آن ها قادر به جفت‌گیری و تکثیر می‌باشند بعد از اینکه قدرت جنسی خود را از دست می‌دهند به زالو طبی تبدیل می‌شوند. مهم‌ترین عامل در تشخیص زالو مولد با طبی وزن و سایز آن ها می‌باشد. زالوی مولدی که باردار باشد وزن بیشتری نیز خواهد داشت. در ادامه باید به یک نکته مهم توجه کرد و آن این است که زالوی مولد یا زالوی طبی یا هر سایز دیگری که شما دارید اگر بیشتر از 4 ماه آن را قرنطینه کنید زالو ها برای زنده ماندن از ذخایر خونی در چینه‌دان خود استفاده خواهند کرد و در چنین شرایطی به شدت سایز کم می‌کنند و ریز می‌شوند و این برای شما تعجب‌آور نباشد، چون شما می‌توانید با تغذیه مجدد آن‌ها را بزرگ‌تر از سایز قبلی خود کنید.

جهت مشاوره و آموزش تخصصی راه‌اندازی فارم پرورش زالو بصورت تلفنی و حضوری می‌توانید با کارشناسان گروه علمی آموزشی صنعت زالو ایران تماس حاصل فرمایید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

4/5 - (2 امتیاز)
تفاوت زالو مولد و زالوی طبی + نحوه‌ی تشخیص
دانلود رایگان

اشتراک گذاری محتوا

Telegram
WhatsApp
Email
لینک کوتاه مطلب
کپی شده
https://zalok.ir/?p=3960 کپی شده

مطالعه بیشتر :

ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد

  • سلام، مهمان