اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
header-zalok.ir
خواص بزاق زالو

بزاق زالو حاوی مواد ارزشمندی همچون هیرودین که یک ضد انعقاد کننده طبیعی خون می‌باشد و مقدار زیادی آنزیم و پروتئین‌های مفید است. امروزه بزاق این موجودات موجب درمان بیماری‌هایی همچون فشارخون، بیماری‌های قلبی و مغزی، واریس، نقرس، بیماری‌های زنانه و مردانه و… شده است. گونه‌های طبی هنگام مکیدن خون بیمار این مواد مفید را وارد بدن آن‌ها می‌کنند. زالوها درمانگران کوچک هستند اما تمامی آن‌ها خاصیت درمانی ندارند.

4.2/5 - (4 امتیاز)
آنچه در ادامه این مطلب میخوانید :

زالو درمانی جهت درمان بیماری ها

استفاده از زالودرمانی به 2500 سال قبل برمی‌گردد. طبق آنچه در کتاب های تاریخی می‌خوانیم در روزگاری از آن ها جهت بیرون کشیدن خون‌آلوده از بدن بیماران استفاده می‌شده. اکنون با پیشرفت اطلاعات و انجام آزمایشات مختلف روی بدن این موجودات مواد معدنی و آنزیم های بسیاری در وجود آن ها کشف و مورد بررسی قرار گرفته و این موضوع سبب استفاده آن ها در صنعت های مختلفی همچون ساخت انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، انواع دارو ها و حتی تجویز به عنوان یک داروی مستقیم جهت ترمیم زخم و درمان انواع بیماری ها شده است.

عمده خاصیت های زالو در بزاق آن ها می‌باشد و مهم‌ترین دلیل استفاده از آن ها ترشح مستقیم مواد معدنی و آنزیم ها از طریق بزاق به درون خون فرد بیمار است.

مواد موجود در بدن این موجودات به سه روش مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  1. استخراج آنزیم و مواد معدنی جهت استفاده در مصارف دارویی و…
  2. ساخت انواع فرآورده ها همچون کرم، روغن، صابون و…
  3. استفاده مستقیم از زالو زنده روی بخش های مختلف بدن بیماران

زالو درمانی با زالو خارجی

گونه های طبی مانند یک کارخانه بزرگ داروسازی هستند. آن ها در هنگام انجام مکیدن خون صد ها ماده مفید و فعال بیولوژیکی را وارد بدن می‌کنند که برخی از این مواد هنوز در شرایط مصنوعی و آزمایشگاهی قابل سنتز نیستند. بیشترین میزان هیرودین در بدن این موجودات کشف شده است. این ماده بسیار ارزشمند از مهم‌ترین مواد موجود در بدن زالو ها می‌باشد که با خاصیت ضد انعقادی باعث جلوگیری از لخته شدن خون و رفع انسداد بسیاری از رگ های خونی که مدت ها از زمان درمان آن گذشته و مدرن‌ترین و گران‌ترین دارو ها قابلیت درمان آن را نداشته می‌شود.

این موجودات خارق‌العاده نه تنها در درمان انسان بلکه باعث نجات بسیاری از حیوانات از بیماری های خطرناک می‌شوند. یکی از مشکلات بزرگی که در صنعت دامپزشکی وجود دارد همراهی نکردن حیوان در حین انجام مراحل درمان می‌باشد و برای حل این مشکل دامپزشکان مجبور به استفاده از داروی های شیمیایی جهت بی‌حسی و یا بی‌هوش کردن حیوان هستند. متأسفانه این مواد شیمیایی ضرر و آسیب های زیادی را به بدن آن ها وارد می‌کند. یکی از خاصیت های جالب زالو ها قابلیت بی‌حس کنندگی محل گزش است و این موضوع باعث می‌شود حیوانات در هنگام درمان هیچ گونه درد یا سوزشی را احساس نکرده و کاملاً آرام باشند.

حتما بخوانید :
زالو درمانی حیوانات

10 سوال مهم درباره خواص و مزیت های بزاق زالو

1) بزاق زالو حاوی چه موادی است؟

بزاق زالو حاوی هیرودین، یک ماده ضد انعقاد و ضد پلاکت است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش میزان خون احتقانی در بافت ها عمل می‌کند. همچنین شامل بسیاری از آمینو اسیدها به ویژه گلوتامین، آسپاراژین، لیزین، سیستین، گلیسین، سرین، بدلین، آپیراز، اگلین، دستابیلاز، هیالورونیداز، لیپازها و استرازها و برخی مواد دیگر می‌باشد.

2) کدام بیماری ها توسط بزاق زالو درمان می‌شود؟

 برخی از این بیماری ها عبارت‌اند از: دیابت، واریس، بیماری های پوستی، درمان جای زخم بعد از عمل جراحی( جراحی های پیوندی)، بیماری های قلبی و مغزی، قند خون بالا، مفصل درمانی، آرتروز، سینوزیت های مزمن، نقرس، انواع کیست ها، بیماری های مردانه، انواع عفونت در گوش ، چشم و… 

3) بزاق زالو برای درمان کدام بیماری ها در دامپزشکی مناسب است؟

جهت درمان بیماری هایی همچون: دیسپلازی مفصل ران و آرنج، آرتریت حاد و مزمن، بیماری های مرتبط با التهاب تاندون ها، رباط ها و فاسیا، بیماری های مهره ها و درمان اسکار، التهاب گوش، ورم پستان، ضعف در بهبود زخم، لنگش، اگزما، آبسه و… مناسب است.

4) آیا بزاق همه‌ی زالو ها خاصیت درمانی دارد؟

خیر در جهان تا کنون تنها 15 گونه به عنوان زالو طبی شناخته شده است. برخی از آن ها سمی هستند و ممکن است باعث ایجاد بیماری و حتی مرگ و میر شوند.

5) آیا حیوانات از زالو درمانی می‌ترسند؟

خیر نه تنها نمی‌ترسند بلکه به صورت طبیعی و ذاتی واکنش مثبتی نیز نشان می‌دهند. برای مثال در طبیعت می‌بینیم که بسیاری از سگ ها در هنگام بیماری به نزدیک جوی های آب رفته و خود را در معرض گزش زالو ها قرار می‌دهند و بعد از مدتی علائم سلامتی در آن ها دیده می‌شود.

6) در دامپزشکی از زالو ها جهت درمان چه حیواناتی استفاده می‌شود؟

اکثر حیوانات را می‌توان با کمک زالو ها درمان کرد. در این بین متداول‌ترین موارد درمان مربوط به گربه، سگ، اسب، گاو، گوسفند و شتر می‌باشد.

7) آیا زالو های ایرانی خاصیت درمانی دارند؟

بله، خوب است بدانید که دو گونه مهم و بسیار پرخاصیت از زالو های طبی که در دنیا متقاضیان زیادی دارد به نام های هیرودو مدیسینالیس و هیرودو اورینتالیس در ایران یافت می‌شوند.

8) عوارض نیش زالو ها چیست؟

گونه های طبی کاملاً بی‌خطر می‌باشند و در موارد بسیار محدودی به جهت عدم رعایت بهداشت بعد از درمان و ورود باکتری به محل گزش ممکن است بیمار دچار عوارضی همچون: عفونت، خونریزی، کم خونی، التهاب محل گزش و واکنش های آلرژیک در محل درمان شود که البته به سرعت قابل بهبودی می‌باشد.

9) چطور بعد از زالو درمانی خون ریزی را متوقف کنیم؟

معمولاً این خون بعد از چند دقیقه خود به خود متوقف می‌شود و پیشنهاد می‌شود در ابتدا مانع آن نشوید. بعد از آن می‌توان با کمک فشار دادن گاز استریل روی محل گزش خون‌ریزی را متوقف کرد. در مواردی به جهت حساسیت ممکن است خون‌ریزی ادامه پیدا کند که باید در این شرایط به مراکز درمانی مراجعه شود.

10) چه اسید آمینه هایی در هیرودین وجود دارد؟

هیرودین خود متشکل از تعدادی اسید آمینه مفید است مانند: گلوتامین: تقویت ایمنی در هنگام فعالیت بدنی بالا، لیزین: به جذب بهتر کلسیم کمک می‌کند و دارای اثر ضد ویروسی است، سیستین : در فرآیند بازسازی شرکت می‌کند و اثرات منفی الکل و سیگار را کاهش می‌دهد، گلیسین : افزایش عملکرد ذهنی و کاهش استرس روانی-عاطفی، و…

زالو طبی

تشخیص زالو طبی

در جهان تا کنون بیش از 650 گونه زالو یافت شده که از این بین تنها تعداد محدودی از آن ها قابل استفاده در مصارف انسانی و درمانی هستند. گونه هایی که خاصیت درمانی دارند دارای ویژگی های ظاهری متفاوتی هستند. در تشخیص نوع طبی موارد زیر مورد توجه قرار می‌گیرند:

  • آن ها دارای بدنی سبز رنگ، جگری و یا به رنگ ماش هستند و خطوطی نارنجی روی قسمت پشت آن ها کشیده شده است.
  • سایز گونه های پروش یافته آزمایشگاهی معادل 1 الی 8 سانتی‌متر است. در طبیعت می‌توان آن ها را در اندازه های بزرگ‌تری نیز یافت.
  • شکل بدن این موجودات باریک و مانند دم موش و ملخ است در حالی که گونه های سمی دارای بدن و سری درشت هستند و به راحتی می‌توان آن ها را شناسایی کرد.
  • تنها غذای آن ها خون حیوانات می‌باشد. گونه های خطرناک گوشت‌خوار هستند.
  • نوع طبی و درمانی این موجودات در کنار جوی ها و آب های روان که کاملاً تمیز و به دور از آلودگی است زندگی می‌کنند و این در حالی است که گونه های سمی را می‌توان در تالاب ها، مرداب ها و آب های آلوده مشاهده کرد.

زالو درمانی

سخن پایانی

در طبیعت هیچ کدام از مخلوقات خداوند بدون فایده نیستند و هر کدام به خودی خود توانایی های منحصر به فردی دارند. زالو ها در ظاهر موجودات چندش آوری به نظر می‌رسند اما در واقع همین کرم های کوچک دارای خواص بی نظیری هستند که قدرت آن ها را در کمتر موجودی می‌توان یافت. سراسر بدن این موجود را آنزیم هایی تشکیل داده است که تا به امروز باعث نجات بسیاری از بیماری های خطرناک شده است. این موجودات کوچک نه تنها در درمان انسان بلکه موجب درمان حیوانات نیز می‌شوند. دقت کنید تمامی زالو ها خاصیت درمانی ندارند و تنها در جهان گونه هایی که در آب های شیرین زندگی می‌کنند را به عنوان زالو طبی و پزشکی می‌شناسند بنابراین باید با دقت زیادی از آن ها استفاده کرد.

حتما بخوانید :
خواص و فواید زالو طبی و تاثیرات شگفت انگیز بزاق زالو

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

4.2/5 - (4 امتیاز)
خواص بزاق زالو جهت درمان بیماری ها
دانلود رایگان

اشتراک گذاری محتوا

Telegram
WhatsApp
Email
لینک کوتاه مطلب
کپی شده
https://zalok.ir/?p=3976 کپی شده

مطالعه بیشتر :

ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد

  • سلام، مهمان