اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
header-zalok.ir_

غذای زالو نقش مهمی در زندگی این موجود ایفا میکند زالو هم مانند هر موجودی برای ادامه زندگی و بقا نیاز به تغذیه و خوردن غذا دارد در صنعت پرورش زالوی طبی نیز غذای زالو بسیار پراهمیت است به نحوی که اگر تغذیه مناسب انجام نشود شاهد مرگ و میر زالو ها خواهیم بود ، بهترین غذا برای زالو خون استریل شده و پاکیزه است.

4.3/5 - (30 امتیاز)
آنچه در ادامه این مطلب میخوانید :

مناسب ترین غذا برای زالو پرورشی (طبی)

همانطور که هر موجودی برای رشد و بقا و زنده ماندن نیاز به غذا و تغذیه دارد زالو نیز موجودی حساس است که بدون غذا نمیتواند زنده بماند و ادامه حیات دهد ، این موجود نیاز به رشد و تغیر اندازه و درشت شدن دارد بنابراین تغذیه مناسب و رسیدن املاح لازمه به این موجود از ارکان مهم زندگی اوست.

به طور طبیعی و در طبیعت زالو به موجودی خون خوار معروف است چنان که با پیدا کردن طعمه به قسمتی از بدن آن چسبیده و شروع به مکیدن خون طعمه میکند تا زمانی که سیر شود ، در این بین طعمه هیچ احساس دردی نخواهد داشت چرا که زالو از خود نوعی ماده بی حس کننده ترشح میکند و این ماده باعث بی حس شدن محل گزش شده و طعمه هیچ احساس دردی را حس نخواهد کرد.

عملکرد این ماده حاصله از بزاق دهان زالو به طرزی شگفت انگیز است که امروزه در صنعت پزشگی به طور گسترده استفاده میشود.

حتما بخوانید :
زالو چیست؟ آیا گزش زالو برای انسان مضر است؟!

جالب است بدانید زالو بار هر بار تغذیه قادر است که تا مدت زمان چندین ماه زنده بماند چرا که در هر بار تغذیه چند برابر وزن خود غذا میخورد و این باعث زنده ماندن هر چه بیشتر این موجود میشود.

امروزه صنعت پرورش زالو رونق زیادی گرفته است به همین خاطر تامین غذای این موجود در اهم پرورش زالو قرار دارد.

متاسفانه گاهی افراد به دلیل ناآگاهی از خون های نامرغوب و کشتارگاهی و دامی برای تغذیه این موجود استفاده میکنند و همین امر باعث بیماری زالو ها میشود ، تا به امروز هیچ خونی مناسب تر از خون استریل برای تغذیه زالو نیست.

زالو به طور طبیعی خونه مورد نیاز جهت تغذیه را از بدن جانورانی همچون خرچنگ ، حلزون ، قورباغه و … تامین میکند.

برخی بر این باورند که زالو ها موجوداتی گیاه خوار هستند و از گیاهانی همچون جلبک ها ، سفیده تخم مرغ و ریشه نیلوفر آبی تغذیه میکنند اما این نظریه هیچ پایه علمی ندارد و نمیتوان با قاطعیت آن را تایید کرد.

تغذیه زالو با خون استریل

کدام خون برای تغذیه زالو پرورشی بهتر است؟

همانطور که قبلا هم گفته شد بهترین غذا برای زالو خون است اما این به آن معنی نیست که هر نوع خونی را بتوان مورد استفاده قرار داد.

در صنعت پرورش زالو طبی هر اشتباه خسارات زیادی را به دنبال خواهد داشت به همین جهت خونی که برای تغذیه مورد استفاده قرار میگرد باید درجه کیفی بالایی داشته باشد اما واقعا چه نوع خونی مناسب تغذیه زالو است؟

  • بهترین خون ها که ارزش غذایی بالایی دارند و مناسب و سازگار با بدن زالو هستند را میتوان از بدن موجودات آبزی ، چهار پا و بعضی از حیوانات بی آزار و اهلی پیدا کرد.
  • بهترین حیوانات در این بین که بیش از همه پیشنهاد میشوند اسب ، گاو نر و ماده ، گوسفند و شتر می باشند.
  • خون مورد استفاده باید در شرایط کاملا استریل و پاکیزه تهیه شود ، خون های کشتارگاهی و دامی بسیار نامناسب و دارای حجم آلودگی بالا میباشند.
  • هر بطری خون باید دارای تاریخ انقضا مشخص باشد و این باور که خون در محیط سرد ماندگاری بیشتری دارد اشتباه است چرا که خونی که خارج از بدن موجود زنده قرار داشته باشد به سرعت شروع به فساد میکند.
  • به جهتی که خون خیلی سریع فاسد میشود و به سرعت آلودگی را به خود جذب میکند به هیچ عنوان نباید خون استفاده شده را دوباره برای تغذیه زالو استفاده کرد.
تغذیه زالو با روش کرم خونی

معمولا زالو داران به دلیل سخت بودن تشخیص درست موارد بالا و بی حوصلگی از این موارد چشم پوشی میکنند و همین امر باعث آلوده شدن زالو ها میشود.

چنانکه سرانجام زالو های آلوده یا دچار مرگ و میر یا انتقال آلودگی به بدن بیمار میشوند، به هیمن جهت صنعت زالوی ایران چند سالی است در جهت تامین خون استریل شده و پاکیزه و مرغوب برای سهولت دسترسی زالوداران به این خون قدمی بزرگ برداشته است و امروزه با ارسال خون به سراسر کشور توانسته است این نیاز زالودار را برطرف سازد.

خون استریAل دامی تغذیه زالو
خون استریل دامی بهترین روش تغذیه زالو با کمترین تلفات تولید شده توسط صنعت زالوی ایران

 

3 عامل مرگ و میر زالوی پرورشی(طبی)

زالو موجودی به شدت حساس است و باید تحت مراقب های خاصی نگهداری و تکثیر شود بنابراین زالودار باید به خوبی با نحوه زندگی زالو و مشکلات احتمالی آن آشناییت داشته باشد:

1-خون آلوده

میتوانیم بگوییم از مهم ترین نکات در پرورش زالوی طبی غذای زالو است؛ همانطور که ما انسان ها و دیگ جانداران اگر غذایی فاسد یا آلوده استفاده کنیم دچار بیماری خواهیم شد زالو نیز سیستم ایمنی بسیار قوی دارد و در برابر غذای آلوده واکنش نشان میدهد به همین جهت باید از خون مرغوب برای تغذیه این موجود استفاده نموند تا زالو رشد و تکثیر بهتری را تجربه کند.

گاهی به دلیل بی احتیاطی زالودار و کم بودن اطلاعات کافی اقدام به خرید خون هایی با قیمت ارزان و بیکفیت میکند این خون ها که به خون کشتارگاهی معروف است علاوه بر نداشتن ارزش غذایی از آلودگی زیادی برخورد است و در شرایط کاملا غیربهداشتی تهیه شده و به دست زالودار میرسد در نتیجه استفاده از چنین خونی باعث آلودگی ویروسی در بین زالو ها میشود و این آلودگی موجب مرگ این موجود خواهد شد.

2-شرایط نامناسب زندگی

فرض کنید به اجبار محل زندگی شمارا تغییر کند سازگار شدن با محیط جدید زندگی هم زمان بر خواهد بود و هم ملزوم به داشتن یک سری شرایط مناسب ، مکان اصلی زندگی زالو در کنار دریاچه ها با همراه داشتن املاح لازم برای بدن این موجود و شرایط زندگی نرمال است حال اگر بخواهیم چنین موجودی را پرورش دهیم اگر مستقیم داخل یک آکواریوم معمولی پرورش را شروع کنیم قطعا به مشکل خواهیم خورد ابجاد کردن و شبیه سازی کردن محیط زندگی زالو باعث آرامش این موجود خواهد شد و عاملی محکم در برابر مرگ و میر آن خواهد بود.

3-کمبود املاح و ویتامین

حیوانات آبزی شرایط زندگی سخت تری نسبت به حیوانات خشکی دارند از جمله مهم ترین نیاز آن ها تامین اکسیژن لازم است اما این تنها نکته مهم برای زندگی نیست آب های آلوده ، نور زیاد یا کم ، نداشتن ویتامین های مورد نیاز بدنشان همه این ها از مهم ترین نکات زندگی این موجودات است که نباید هنگام پرورش زالو از آن ها چشم پوشی کرد.

تفاوت های تغذیه زالو با خون و گیاه

در صنعت پرورش زالو میتوان به دو شیوه صنعتی و مصنوعی زالو هارا پرورش داد در این فرایند پرورش مراحل زیادی طی میشود تا سرانجام زالو طبی عرضه به بازار شود و در مصارف مختلف دارویی ، آرایشی و … مورد استفاده قرار گیرد یکی از موارد مهم در پرورش زالو طبی تغذیه این موجود است.

اکثرا میدانیم که زالو یک موجود خون خوار است و با چسبیدن به طعمه و مکیدن خون غذای مورد نیاز بدن خود را تامین میکند اما در این بین افرادی معتقد هستند که برای تغذیه این موجود از بعضی گیاهان نیز میتوان بهره برد.

تفاوت های تغذیه زالو با خون و گیاه

 

خون حیوانی :

بهترین گزینه برای تغذیه زالو پرورشی خون موجودات است چرا که به طور غریزی نیز زالو علاقه مند به مکیدن خون جهت تغذیه میباشد به طوری که با خوردن یک وعده غذایی میتواند تا مدت یک سال زنده بماند.

تغذیه با خون از جهت در دسترس بودن آن ، قیمت پایین و همچنین داشتن املاح و ویتامین های لازم بدن زالو بهترین گزینه برای تغذیه این موجود است، اما نکته ای که در پرورش زالو های طبی اهمیت دارد استریل بودن این خون هاست و معمولا بیشتر از خون حیواناتی همچون گاو ، گوسفند ، اسب و… استفاده میشود.

این خون باید در شرایط آزمایشگاهی ناخالصی های آن خارج شود و به صورت استاندارد استفاده شود چرا که در صورت آلوده بودن خون بیماری از حیوان به انسان منتقل خواهد شد.

گیاه طبیعی

اکثرا زالو ها خون خوار هستند اما در این بین گونه از زالو وجود دارد که قادر است غذای خود را از گیاهان و میوه و حشرات در حال پوسیدگی تامین کند ، از جمله این گیاهان میتوان به کاهوی آبی ، سنبل آبی ، نیلوفر آبی و جلبک ها اشاره کرد.

در صنعت زالوی پرورشی استفاده از این روش تغذیه توصیه نمیشود و این روش برای پرورش گونه ای خاص از زالو آن هم در تعداد محدود استفاده میشود چرا که در تغذیه زالو با گیاه مواد کافی و ویتامین و املاح لازم به بدن زالو نمیرسید و کیفیت زالو پرورشی با گیاه بسیار پایین خواهد بود.

گیاه طبیعی ویژه تغذیه زالو

 

مقایسه تغذیه و غذای زالو با خون و گیاه

  • گیاه همیشه در دسترس است و نحوه تغذیه با آن راحت است ولی خون باید در شرایط خاص و بهداشتی تهیه و استفاده شود.
  • رشد و تکثیر زالو با گیاه بسیار کند پیش میرود و زمان زیادی را لازم دارد که به اندازه کافی برسد برخلاف روش تغذیه با خون که موجود به سرعت به اندازه مورد نظر خود میرسد و تنها با یک بار تغذیه این عمل صورت میگرد و به صورت شروع به تکثیر میکند.
  • گیاه املاح لازم و کافی برای رشد را ندارد و زالو ضعیف به وجود خواهد آمد و تنها برای استفاده در موارد کم جمعیت مناسب است اما خون تمامی املاح مورد نیاز بدن زالو را دارد.
  • استفاده از گیاه برای هر نوع زالویی مناسب نیست و ممکن است حتی زالو به گیاه بی میلی نشان دهد این در صورتی است که بسیاری از زالو ها خون خوار هستند و نکته مهم تر این است که در پرورش زالوی طبی به هیچ عنوان نباید از ماده ای جز خون استفاده کرد.

3 روش برای شبیه سازی محیط تغذیه زالو

زالو موجودی است دارای آرواره هایی در بخش دهان که با چسباندن آرواره ها به طعمه میتواند شروع به تغذیه کند و اگر چنین شرایطی محیا نباشد زالو نخواهد توانست که خون مورد نیاز برای ادامه زندگی را خود را دریافت کند بنابراین در صنعت پرورش زالوی طبی باید چنین شرایطی را برای زالو فراهم آورد تا تغذیه زالو به شکل درست و اصولی خود پیش رود.

خود را دریافت کند بنابراین در صنعت پرورش زالوی طبی باید چنین شرایطی را برای زالو فراهم آورد تا تغذیه زالو به شکل درست و اصولی خود پیش رود.

تغذیه زالو با الک

موارد لازمه برای این روش : یک الک آردی _ پارچه حریر_ یک تشت در سایز لگن حمام _ یک تشت کوچک

در تشت بزرگ تر آب ولرم بریزید (نه سرد باشه نه زیادی داغ )، تشت دوم را داخل تشت اول قرار دهید سپس الک را داخل تشت کوچک قرار دهید حالا پارچه حریر را روی الک قرار دهید تا به آرواره های زالو در هنگام تغذیه صدمه وارد نشود، حالا خون استریل شده را داخل تشت دوم بریزید تا وقتی به پارچه حریر برسد در این مرحله فضا آماده برای تغذیه است زالو حالا را در تعداد کم داخل الک بگذارید تا زالو شروع به تغذیه کند.

  • حتما پارچه حریر را روی الک قرار دهید در غیر این صورت صدمات زیادی به بدن زالو و آرواره های آن وارد خواهد شد و باعث خراش و زخمی شدن بدن این موجود میشود.
  • حجم خونی که در تشت ریخته میشود نباید آنقدر زیاد باشه که زالو در خون قوطه ور شود چرا که باعث خفگی و مرگ و میر زالو خواهد شد.
  • زالو هایی که سیر شده اند را سریعا داخل تشتی خالی و بدون آب قرار دهید تا دمای بدن زالو نرمال شود.
  • هیچ گاه زالو ها را بعد از تغذیه مستقیم در آکواریوم قرار ندهید چرا که باعث آلودگی زالو های دیگر خواهد شد ابتدا بدن زالو را شست و شو دهید.
  • آکواریوم های زالو های گرسنه باید از آکواریوم زالو سیر شده جدا باشد.
  • از خونی که قبلا در تشت ها ریخته شده و از آن تغذیه شده به هیچ وجه دوباره استفاده نکنید.

تغذیه زالو با کاندوم و خون استریل

 

تغذیه زالو با روده بهداشتی

این یکی از بهترین روش ها برای تغذیه میباشد چرا که نه آسیبی به زالو وارد میشود نه خون زیادی مصرف میشود.

در روش تغذبه با روده معمولا از روده گوسفند و گاو استفاده میشود به این صورت که روده مورد نظر باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی شود ، حتما باید توجه کرد که داخل روده هیچ گونه چربی وجود نداشته باشد که بعدا باعث بیماری زالو شود.

روده گوسفندی باریک تر است و برای زالو های کوچک تر مفید است برای زالو های بزرگ تر بهتر است از روده گاوی که درشت تر است استفاده شود ، روده در اندازه های کوچک تر مثلا 30 سانتی متر برش داده میشود و خون توسط سرنگ های دامی وارد روده شده و سر روده گره داده میشود ، در این مرحله روده آماده تغذیه زالو میباشد.

تصویر روده بهداشتی جهت تغذیه زالو

 

  • سرنگ مورد استفاده بعد از هر بار استفاده باید پاکسازی شود.
  • در صورت وجود هر گونه چربی یا آلودگی در روده زالو دچار مریضی خواهد شد.
  • هیچ گاه نباید از روده های غیر استاندارد و آلوده و تاریخ مصرف گذشته استفاده کرد همچنین روده هر حیوانی برای این کار مناسب نیست.
  • برای افزایش دمای خون قبل از وارد کردن خون به روده آن را فزایش دما دهید یا هنگامی که در روده قرار گرفت روده را در آب ولرم قرار دهید.

از جایی که تهیه روده با شرایط کاملا بهداشتی و ایمن برای زالودار کاری دشوار است گروه صنعت زالوی روده هایی بهداشتی و آزمایش شده و عاری از هر گونه آلودگی، از حیواناتی همچون گاو و گوسفند را در سایز های متفاوت تولید و عرضه به بازار کرده است .

تغذیه زالو با روده بهداشتی

 

سایر روش های تغذیه:

روش های زیادی برای تغذیه وجود دارد که بستگی به سلیقه زالودار و ابتکار خودش دارد در مواردی دیده میشوده که از دستکش های لاتکس بدون پودر ، کاندوم ، بادکنک و جوراب همانند استفاده از روده استفاده میشود به هر حال باید در هر صورت برای پرورش زالو طبی از باکیفیت ترین و پاکیزه ترین وسیله استفاده شود.

درمان قطعی بیماری های زالو و افزایش تولید مثل

زالو هم مانند دیگر موجودات ممکن است در طول زندگی خود به جهات مختلف و تغذیه نامناسب به بیماری هایی دچار شود از جمله این بیماری ها میتوان به بیماری بندبندی زالو اشاره کرد.

این بیماری که بر اثر کمبود اکسیژن و افزایش باکتری ها و میکروب های حاصله از باقی مانده غذا به وجود می آید باعث بر هم زدن شکل ظاهری زالو و به اصطلاح سویسی شدن آن خواهد شد.

دیگر بیماری رایج اختلالات دستگاه گوارش زالو میباشد، زمانی که زالو به شیوه درستی تغذیه نشود و خون آلوده وارد بدن این موجود شود به خوبی نمیتواند غذا را حضم کند در نتیجه بدن زالو دچار کمبود اکسیژن ، استرس ، عفونت های باکتریایی و.. میشود و این امر موجب ضعیف شدن زالو و مرگ و میر آن خواهد شد.

بیماری های گفته شده تنها بخشی از مشکلات زالو است که به شدت میزان تکثیر و تولید مثل را پایین آورده و علاوه بر آن پیشگیری نکردن از این بیماری ها دچار بروز مشکلات زیادی از جمله مرگ و میر خواهد شد ، تا به اکنون در ایران محصول خاصی برای درمان این بیماری ها وجود نداشته است اما خوشبختانه صنعت زالوی ایران با آزمایش های فراوان روی این دو بیماری توانسته است دو محصول مکمل غذایی زالو کاتالیچ و مکمل غذایی زالو پرولیچ را تهیه و با هزینه کم در اختیار زالوداران در سراسر کشور قرار دهد.

مکمل غذایی زالو کاتالیچ و مکمل پرولیچ

 

نکاتی که زالودران ایرانی در تغذیه زالو طبی رعایت نمیکنند

  1. نباید در هر فصل و زمانی به زالو خون رسانی کرد بهترین زمان برای تغذیه مولد در فصل زمستان و اواخر دی ماه میباشد.
  2. بسیاری از زالو داران به جهت قیمت ارزان و در دسترس بودن خون کشتارگاهی و دامی از این خون برای تغذیه استفاده میکنند بی آنکه بدانند این خون باعث بیماری و مرگ و میر زالو خواهد شد بهترین خون ، خون استریل است.
  3. در تغذیه زالو طبی نباید به جای خون از گیاه استفاده کرد این یک باور اشتباه است و تنها برخی گونه های زالو گیاه خوار هستند.
  4. زالو های تغذیه شده به هیچ عنوان نباید در آکواریوم زالو های گرسنه قرار داده شوند این کار باعث آلودگی دیگر زالو ها خواهد شد علاوه بر این قبل از قرار دادن در آکواریوم حتما باید زالو ها شسته شوند.
  5. بعد از تغذیه حتما باید دمای محیط زالو چیزی بین 18 تا 22 درجه باشد.
  6. تا 15 روز بعد از تغذیه باید آب ظرف هر روز تعویض و اکسیژن رسانی شود.
  7. حتما باید زالو های بیمار از باقی زالو ها جدا شوند و زالو های تغذیه شده باید در یک محیط آرام و ساکت و تاریک قرار گیرند تا بتوانند به درستی غذای خورده شده را حضم کنند.

نتیجه گیری :

غذای زالو از مهم ترین موارد پرورش و تکثیر زالو میباشد بهترین غذا برای تغذیه زالو خون استریل است که جهت استفاده از خون زالودران از موارد مختلفی همون ریختن خون در روده بهداشتی استفاده میکنند ، برخی از اقسام زالو گیاه خوارند اما در تغذیه زالو طبی باید از خون جانورانی مانند اسب ، گوسفند ، گاو و… استفاده شود مهم ترین اصل در تغذیه زالو رسیدن املاح کافی به بدن این موجود است.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

4.3/5 - (30 امتیاز)
غذای زالو، مقایسه‌ی تغذیه زالو با خون استریل و گیاه طبیعی
دانلود رایگان

اشتراک گذاری محتوا

Telegram
WhatsApp
Email
لینک کوتاه مطلب
کپی شده
https://zalok.ir/?p=1564 کپی شده

مطالعه بیشتر :

ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

7 دیدگاه

  • سلام، مهمان
  • این چه روش معرفی و اموزشهاینقدر توضیحات تکراری اضافی و غیر ضروری زیاده که حوصله سر ببرهاول نکات اصلی رو بگید بعد در مورد جزییات صحبت کنید3تا از مقالات و خوندم هنوز نفهمیدم تکثیرشون چه صورته و دوره زاد و ولدشون چند روزه و یا فصلی هست منظور پرواربندی زالو که نیست قراره از افزایش تعداد و تکثیر سود اوری داشته باشهسرعت این تکثیر چه شکله؟و یا بازار فروشش چطوره؟خودمون باید دنبال مشتری بگردیم یا خریداران ثابت وجود داره؟
    • سلام فیلم آموزش جامع پرورش زالو در سایت قرار دارد می توانید پکیج را دریافت کنید و مشاهده بفرمایید بعد از گذراندن دوره آموزشی می توانید جهت اخذ قرارداد به دفتر مراجعه نمایید
  • سلام.برای زودتر هضم شدن ودفع خون مکیده شده از بیمار یعنی مشتری چه ماده ای به زالو بدهیم که خون را زودتر دفع کند؟