اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
header-zalok.ir_

هر موجودی برای ادامه زندگی و بقای خود نیاز به تولید مثل و باروری دارد، زالوها نیز برای موجوداتی هستند که تکثیر خود را از راه باروری و تولید مثل انجام می‌دهند، حاصل باروری زالوها کوکون ها هستند که ادامه مراحل رشد و نمو این جاندار درون این کوکون ها شکل می‌گیرد تا به مرحله لارو می‌رسند و از آن خارج می‌شوند، اما این کوکون ها در چه زمانی و تحت چه شریطی ایجاد می‌شوند و هر کوکون شامل چند زالو است؟ در ادامه به بررسی کامل‌تر کوکون ها می‌پردازیم.

4.7/5 - (6 امتیاز)
آنچه در ادامه این مطلب میخوانید :

کوکون یا پیله‌ زالو

هر موجود زنده‌ای یک روش برای تکثیر و تولید مثل خود دارد برخی از روش تخم گذاری و برخی از روش زایمان در این بین زالوها موجوداتی دو جنسه هستند یعنی همزمان هر دو اندام نر و ماده را در بدن خود دارند اما نکته مهم اینجاست که آنها به تنهایی نمی‌توانند بارور شوند و نیاز به شریک دارند، خیلی از موجودات برای تولید مثل نیاز به شریک جنس مخالف خود را دارند اما در اینجا هر زالو به تنهایی می‌تواند زالوی دیگری را بارور کرده و خود نیز توسط همان زالو باور شود.

نتیجه این باروری تولید کوکون خواهد بود که به شکل یک پیله از بدن زالو خارج می‌شود.

بچه زالو های تازه از کوکون خارج شده

تفاوت کوکون گذاری در طبیعت با آزمایشگاه

زالوهای طبی بالغ  برای رسوب پیله یا منظور پیله گذاری (تولید کوکون زالو) مجبور هستند محیط آبی خود را ترک کنند و به ساحل امن در طبیعت پناه می‌برند. پیله باید در یک مکان مرطوب درست بالا دست فضای آبی گذاشته شود. گرفتن کوکون از زالوهای مولد سخت است و امکان اینکه کوکون های سالم گرفته شود درصدهای مختلف دارد که بستگی به شرایط و عواملی که در این امر دخیل هستند دارد. اما در محیط آزمایشگاهی این‌طور به نظر نمی‌رسد و روند تولید و تکثیر زالو با متد طبیعت متفاوت است.

حتما بخوانید :
انواع زالو ،آشنایی‌ و تشخص زالو سمی در طبیعت

برای گرفتن کوکون از مولد راه‌های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین روش‌ها بسترسازی برای زالوهای مولد است که مولدها به بسترهایی با رطوبت کم بروند و به استراحت و پیله گذاری خود بپردازند. این بسترها در طبیعت گل و خزه و خاک و … هستند و تعدادکوکون ها نیز محدود است، ولی در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از بسترهای تخصصی و مصنوعی تولیدشده و اتوکلاو یا استریل شده که نمونه بزرگی از آن در دست صنعت زالوی ایران می‌باشد با ضریب بالاتری نسبت به طبیعت تکثیر مولدین را افزایش داده است.

کوکون های جمه آوری شده از فارم زالو

مهم‌ترین دلیل پوچ بودن کوکون ها

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات حوزه تکثیر زالو پوچ بودن کوکون ها بعد از دوره انکوباسیون است و ما می‌بینیم که یک تکثیرکننده زالوی طبی حدود 3000 تا کوکون برداشت کرده است ولی 1500 عدد آن‌ها پوچ است یعنی هیچ زالوی لاروی داخل آن وجود ندارد و این به ساختار یک تکثیرکننده زالو خسارات جبران‌ناپذیری می‌زند؛ علت مهم واصلی این مشکل در عدم جفت‌گیری موفق زالوها هست، هرچند زالوها هرمافرودیت یا دوجنسی هستند ولی لقاح دوطرفه دارند و این عدم جفت‌گیری مناسب باعث عدم به وجود آمدن زیگوت تا تخم کوکون می‌شود که حاصل آن کوکون پوچ است.

کوکون پوچ و خالی

چه اقداماتی بعد از خروج لاروها از کوکون انجام دهیم؟

لاروهای به دنیا آمده بعد از هچ شدن و کامل شدن می‌توانند تا 100 روز بدون غذا زنده بمانند ولی بعدازآن تلفات شدید رخ خواهد داد و عارضه  *گرسنگی دائمی* اتفاق خواهد افتاد، یعنی اینکه لارو خون در اختیارش قرار دارد و نمی‌خورد و تلفات می‌دهد. بنابراین لاروها باید تا 30 روز بعد از هچ شدن تغذیه شوند تا بدنشان ضعیف نشود و تلفات ندهیم.

حتما بخوانید :
غذای زالو، مقایسه‌ی تغذیه زالو با خون استریل و گیاه طبیعی

زالوی به دنیا آمده تا مرحله مولد حدود 2 سال در طبیعت طول می‌کشد که به سن بلوغ برسد (مولد شود) ولی این امر در شرایط آزمایشگاهی تغییر می‌کند و با استفاده از مکمل پرولیچ تهیه‌شده در گروه صنعت زالوی ایران ما می‌توانیم بعد از تغذیه میزان باکتری‌های مفید دستگاه گوارش زالو را ارتقا بخشیم تا هضم و جذب روند سریع‌تری پیدا کند و طول دوره پرورش مولد به حداقل برسد ما می‌توانیم با استفاده از این مکمل 24 ماه را به 9 ماه کاهش دهیم و بازده اقتصادی‌تری داشته باشیم.

زالو لارو به دنیا آمده (بچه زالو)

ارزش اقتصادی بسیار بالای کوکون زالو در ایران

کوکون زالوی مولد در ایران به‌هیچ‌وجه خریدوفروش نمی‌شود، زیرا کوکون ها حاصل تلاش ده‌ماهه یک تکثیرکننده زالوی طبی است و تمام ماحصل تلاش‌های خود را داخل کوکون ها جستجو می‌کند. ولی در انگلیس و گاهی لیتوانی کوکون زالوها با توجه به تولید بالای متولدین پیش‌فروش گذاشته می‌شوند و هر کوکون در اروپا نرخی برابر 1 الی 2 یورو خواهد داشت ولی در کشور ما با توجه به ارزش‌گذاری زیاد آن فروشنده‌ای وجود ندارد.

شناخت ارزش زالو در حوزه درمان

در حال حاضر، تمایل جدید به درمان با استفاده از زالو دوباره مشاهده می‌شود. نشانه این است که مردم توجه بیشتری به‌سلامتی خوددارند. تحقیقات فعلی تأیید کردند که درمان با استفاده از زالو در مقایسه با استفاده از داروها اغلب کارآمدتر است.

زالو ، برخلاف بسیاری از داروها ، هیچ عارضه جانبی نامطلوبی ایجاد نمی‌کند. بر سیستم‌های گوارشی و عصبی تأثیر نمی‌گذارد. بنابراین یک درمان با استفاده از زالوی طبی (زالو پزشکی) علاوه بر یک درمان پزشکی سنتی در 35 کلینیک پیشرفته جهان اعمال می‌شود. تأثیر یک درمان بسیار بستگی به آماده‌سازی متخصص استفاده از هیرودوتراپی دارد. زالو طبی در هر دو روش درمانی ، پزشکی عمومی و جراحی استفاده می‌شود.

لارو ها در حال خارج شدن از کوکون

بهترین زالو برای تکثیر و تولید مثل کدام است؟

زالوی های طبی تهیه‌شده توسط گروه دانش‌بنیان صنعت زالوی ایران  فقط در شرایط آزمایشگاهی پرورش داده می‌شود. چنین روشی ما را قادر می‌سازد تا شرایط نگهداری ، تغذیه ، تولیدمثل و قرنطینه سازی را کاملاً کنترل کنیم.

زالوهای دارویی فقط با خون استریل دام تهیه‌شده زیر نظر دامپزشک و تاییده آزمایشگاه دامپزشکی تغذیه می‌شوند، و دارای استانداردهای بالاترین کیفیت هستند و قوانین را پیروی می‌کنند.

تغذیه زالوی طبی به‌اندازه، یک زالو و سایر مشخصات آن بستگی دارد. ازآنجاکه یک زالو به وزن مناسب برای فروش می‌رسد ، حداقل 5 ماه در قرنطینه است. بعد از قرنطینه با مکمل لیچ اید، زالوی طبی آماده استفاده است. زالوی دارویی در ظروف مخصوص حمل می‌شود ، که “طراوت”  و زنده‌بودن محصول را تضمین می‌کند.

کوکون های زالو

سؤالات متداول درباره کوکون ها

زالو در چه فصلی شروع به کوکون گذاری می‌کند؟

به‌طور طبیعی و در محیط طبیعت زالوها در تیرماه و مردادماه شروع به پیله گذاری می‌کنند که این پروسه پیله گذاری حدود 1 الی 12 روز ممکن است طول بکشد، البته این نکته بسیار مهم است که در اواخر فصل بهار زالوها جفت‌گیری می‌نمایند تا برای فصل تکثیر بتوانند کوکون گذاری کنند.

هر زالو چند کوکون می‌گذارد؟

به‌طور متوسط می‌توان گفت که هر زالو بین 1 تا 3 پیله بسته به وزن و سن خود خواهد گذاشت.

از هر کوکون چند زالو متولد می‌شود؟

درون هر پیله 3 تا 30 عدد بچه زالو یا لارو قابل‌بررسی و محاسبه است ، البته گاهی حتی ممکن است این پیله‌ها پوچ و توخالی باشند.

دوره تکامل زالوها چند روز است ؟

زالو هرمافرودیت (دوجنسی) میباشد و دارای اندام تناسلی نر و ماده است. آن‌ها تخم‌های بارورشده را در یک پیله قرار می‌دهند که تخم‌ها را تغذیه و از آن‌ها محافظت می‌کند تا بعد از 21 روز هچ کوکون شود و مراحل تکامل کامل شود و زالوهای لارو به دنیا بیایند.

چه عاملی در شکل‌گیری کوکون ها مؤثر است؟

رطوبت محیط که مناسب باشد کوکون حالت تخم‌مرغی خودش را شکل می‌دهد تا تخم‌ها درون کوکون تبدیل به لارو (بچه زالو) شوند.

برداشت کوکون در فاز تکثیر و پرورش زالو

نکته پایانی (نتیجه گیری)

کوکون ها ارزش اقتصادی بالایی دارند و در شرایط خاص و سختی تولید می‌شوند و با توجه به اینکه دوره تکامل و به وجود آمدن یک زالو نسبت به دوره پرورش آن طولانی‌تر است به همین جهت کوکون ها ارزش اقتصادی بالایی دارند و گاها حتی به فروش نمی‌رسند ، زالوها موجوداتی بسیار پرکاربرد و باارزشی هستند و امروزه در بسیاری از عرصه‌های اقتصادی همچون درمان و آرایشی مورداستفاده قرار میگرند و بازار خریدوفروش زالو روز به روز گسترده‌تر می‌شود.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

4.7/5 - (6 امتیاز)
کوکون چیست ؟ علت پوچی پیله‌های زالو
دانلود رایگان

اشتراک گذاری محتوا

Telegram
WhatsApp
Email
لینک کوتاه مطلب
کپی شده
https://zalok.ir/?p=2212 کپی شده

مطالعه بیشتر :

ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد

  • سلام، مهمان