اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
header-zalok.ir
دمای مناسب پرورش زالو

در روند رشد و تکثیر زالوی طبی دما عامل بسیار مهم و سرنوشت سازی می‌باشد. این موجودات به شدت روی بالا و پایین رفتن و نوسانات دمایی حساس هستند به طوری که عدم کنترل صحیح آن می‌تواند به سرعت باعث مرگ آن ها شود. زالوداران باید حتماً جهت پرورش زالو سالم و استاندارد کنترل های دمایی مناسب در شرایط مختلف پرورش را بیاموزند.

5/5 - (1 امتیاز)
آنچه در ادامه این مطلب میخوانید :

بهترین دما جهت نگهداری زالو ها

نوسانات دمایی دشمن کشنده زالو ها هستند. هرگز نباید آن را به صورت ناگهانی دچار تغییرات دمایی کنید؛ به عنوان مثال از تغیر و جا به جایی ناگهانی ظروف نگهداری باید پیشگیری شود.  بهترین دما جهت نگهداری 18 تا 20 درجه سانتی‌گراد می‌باشد.  اصولی ترین کار این است که در مزارع پرورش در طول روز 5 مرتبه دما و سایر موارد لازمه چک و بررسی شده و در دفتری یادداشت گردد با این کار می‌توان هر گونه مورد مشکوک دمایی را به سرعت بررسی و رفع کرد.

عدم کنترل صحیح دما و سهل‌انگاری در این امر آثار و ضرر های زیانبار و جبران ناپذیری را به دنبال دارد از جمله این آثار می‌توان به کم اشتهایی و کاهش مصرف خوراک، کاهش رشد، تغییر PH خون و بروز مشکلات تنفسی، کاهش ضریب تبدیل، کاهش هضم و جذب در دستگاه گوارش، کاهش عملکرد سیستم ایمنی، کاهش قدرت باروری اشاره کرد؛ از این رو با توجه به عدم توانایی زالو در تنظیم دمای بدن، تنظیم دما، اکسیژن و رطوبت محیط پرورش اثرات قابل ملاحظه‌ای بر آسایش و بازدهی تولید آن‌ها دارد.

بهترین دمای محیط برای کوکون گذاری و جفت گیری

معمولاً به طور طبیعی و در طبیعت زالو ها برای کوکون گذاری که همان تخم های زالو می‌باشد به کنار رودخانه ها رفته و در محیطی آرام و نرم عملیات تکثیر خود را انجام می‌دهند. در روش پرورش مصنوعی نیز باید چنین شرایطی جهت تکثیر فراهم کنیم. بهترین کار استفاده از خزه و خاک رس در اطراف ظرف نگهداری زالو ها می‌باشد. این محل باید برای ایجاد حس امنیت و راحتی این موجودات  دارای رطوبت کافی باشد.  بهترین دمای محیط برای فصل کوکون گذاری دمایی بین 24 تا 28 درجه سانتی‌گراد است.  این موجودات دو جنسه هستند اما با این وجود برای باروری نیاز به شریک جنسی دارند.آن ها پس از انجام عملیات جفت‌گیری و تکثیر، در بستر زندگی خود و در لا به لای خزه و گل و لای ها حفره هایی ایجاد کرده و تخم های خود را در این حفره ها قرار می‌دهند.

حتما بخوانید :
تکثیر زالو به روش مصنوعی و طبیعی برای تولید مثل و تشکیل کوکون

کوکون های زالو در خاک بستر

افزایش و کاهش دما در محل زندگی زالو

زالو ها موجوداتی بسیار باهوش و حساس هستند. این موجودات دارای اندام حسی روی سر و بدن خود هستند و به سرعت تغییرات دما و نور را احساس می‌کنند. با این وجود در مراحل پرورش و تکثیر یکی از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار در مراحل رشد این موجودات تنظیم و کنترل دمای کافی برای آن ها می‌باشد.

 زالو ها به طور ذاتی و حتی در طبیعت از گرمای زیاد فراری هستند حتی در مواردی که آب اطراف محل زندگی آن ها کم شده و دما افزایش می‌یابد این موجودات به سرعت خود را درون خاک و گل پنهان می‌کنند و با این کار می‌توانند ماه ها زنده بمانند.  با این توضیح می‌توان کشنده‌ترین عامل مرگ زالو ها را افزایش دمای محیط زندگی آن دانست. جهت کنترل دما بهترین کار این است که هرگز اجازه ندهید دما بیش از 28 درجه افزایش یابد.

برخلاف افزایش دما که در روند پرورش ممکن است خسارت های جبران‌ناپذیری را به بار آورد؛ زالو ها با روند کاهش دما بسیار سازگار هستند حتی در مواردی جهت نگهداری این موجودات برای اهداف خاصی دمای آن ها را کاهش می‌دهند تا میزان هزینه های نگهداری به حداقل برسد.

زالوی طبی

روش درست استفاده و همسان سازی دمای آب

از زمان خرید زالو و نگهداری آن ها در ظروف و یا حوضچه های مخصوص باید آب محل نگهداری روز در میان تعویض گردد (این کار جهت جلوگیری از ایجاد و انتقال آلودگی و همچنین اکسیژن رسانی بهتر انجام می‌شود). در هنگام تعویض آب تغییرات دمایی صورت می‌گیرد که باعث نامتعادل شدن دمای بدن زالو ها می‌شود برای جلوگیری از این کار باید به این صورت عمل کرد:

هیچ‌گاه به یک‌باره زالو ها را وارد محیط دمایی جدید نکنید. برای متعادل کردن آب ورودی بهترین کار این است که قبل از ورود آب به مخزن و استخر های پرورش، آن را درون تانکر هایی ریخته و تا متعادل و همسان شدن دما صبر کنید و بعد از هم دما شدن آب ورودی و خروجی می‌توانید این آب را وارد حوضچه های پرورش کنید.

نکته: در هنگام انتقال و جا به جایی زالو ها باید آن ها را زیر مقدار ملایمی آب ولرم که دمای آن بین 15 تا 20 درجه سانتی‌گراد می‌باشد شستشو داده و بعد از آن به ظرفی که دمای آب معتدلی دارد انتقال داده شوند.

همسان سازی دمای آب پرورش زالو

سخن پایانی

دما عامل سرنوشت ساز و مهمی در چرخه زندگی زالو ها می‌باشد به طوری که روی  عملکرد آن ها تأثیر مستقیمی دارد. در مزارع پرورش زالو دما باید به صورت دوره ای و در زمان های خاصی بررسی و یادداشت شود و همیشه مورد ارزیابی قرار گیرد. نوسانات دمایی عامل به وجود آمدن بسیاری از بیماری ها در بدن زالو می‌باشد. عوامل تأثیرگذار بر افزایش و کاهش دمای بدن زالو ها نه تنها دمای محیط بلکه دمای آب و دمای خون مصرفی را نیز شامل می‌شود. در نگهداری این موجودات در سالن های پرورش رطوبت اهمیت بالایی دارد. رطوبت و دما ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند به طوری که هر چه دمای محیط بالاتر باشد( گرم تر) میزان رطوبت نیز افزایش می‌یابد؛ کولر های گازی علاوه بر تأثیرات دمایی در سالن روی میزان رطوبت نیز تأثیرگذار هستند. دمای مناسب شرایط قرنطینه  17 درجه سانتی‌گراد می‌باشد این دما در سالن های پرورش به 22 درجه سانتی‌گراد تغیر پیدا می‌کند.

حتما بخوانید :
انواع فارم پرورش زالو و آشنایی با خصوصیات آن‌ها
جهت مشاوره و آموزش تخصصی راه‌اندازی فارم پرورش زالو بصورت تلفنی و حضوری می‌توانید با کارشناسان گروه علمی آموزشی صنعت زالو ایران تماس حاصل فرمایید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

5/5 - (1 امتیاز)
دمای مناسب پرورش زالو و تأثیرات مخرب نوسانات دمایی
دانلود رایگان

اشتراک گذاری محتوا

Telegram
WhatsApp
Email
لینک کوتاه مطلب
کپی شده
https://zalok.ir/?p=3885 کپی شده

مطالعه بیشتر :

ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد

  • سلام، مهمان