اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
اولین مرکز توان افزایی و مهارت اموزی پرورش و تکثیر زالو در کشور
header-zalok.ir_

بعد از دما مهم‌ترین عامل سرنوشت‌ساز زندگی زالو ها آب است. می‌توان گفت این موجودات تمام زندگی خود را در آب سپری می‌کنند. از آن ها به‌عنوان ساکنان آب شیرین یاد می‌شود و گونه‌های طبی را می‌توان در آب های روان و پاکیزه پیدا کرد. در شرایط پرورش در مزارع باید در هنگام استفاده از آب نکات بسیاری را مورد توجه قرارداد، سهل‌انگاری در این مورد موجب ایجاد تلفات می‌شود.

5/5 - (4 امتیاز)
آنچه در ادامه این مطلب میخوانید :

زالو ها به‌طور طبیعی در چه آب هایی زندگی می‌کنند؟

زالو ها در طبیعت در انواع و گونه‌های مختلفی یافت می‌شوند. تاکنون نوع و گونه‌های زیادی از این موجودات کشف و مورد بررسی قرار گرفته شده. گونه‌های طبی در آب های شیرین زندگی می‌کنند. می‌توان به‌راحتی آن ها را در لابه‌لای شاخ و برگ گیاهان، زیر سنگ ها و در کنار رودخانه ها و آب های جاری پیدا کرد.

در این بین باید مراقب زالو های سمی نیز بود آن ها نه تنها موجب درمان نشده بلکه حتی ممکن است موجب مرگ انسان شوند.  زالو هایی که در مرداب ها، تالاب ها، باتلاق ها و آب های راکد و آلوده زندگی می‌کنند بسیار خطرناک و عامل بیماری می‌باشند. 

این موجودات به طور ذاتی در شرایط بی آبی درون خاک و گل و لای  سوراخی حفر کرده و درون آن می‌توانند تا چندین ماه زنده بمانند. در چنین شرایطی بدن آن ها دچار کمبود شدید آب شده و خشک، لاغر و کوچک می‌شوند.

زالو در طبیعت

عوامل مؤثر بر کیفیت آب و بهداشت مزارع

  • زالو ها موجوداتی خون‌خوار هستند و تنها منبع تغذیه در گونه‌های طبی خون می‌باشد. آن ها بعد از آشامیدن، مدفوع خود را در آب رها می‌کنند بنابراین باید حداقل هر سه روز یک‌بار آب محل نگهداری زالو، تعویض گردد.
  • جهت تعویض راحت‌تر آب، وان ها را روی پایه های فلزی قرار می‌دهند با این کار تخلیه آب راحت‌تر انجام می‌شود. در مواردی که از پت های ده لیتری استفاده می‌شود قفسه ها گزینه بهتری جهت نگهداری می‌باشند.
  • حتماً باید از مخازن پلی‌اتیلن برای دپوی آب و انجام لوله‌کشی‌ های استاندارد جهت ورود و خروج آب استفاده شود.
  • استفاده از آب بدون کلر و هم دما شده با محیط بسیار اهمیت دارد. برای این کار باید آب ورودی قبل از تعویض در یک محیط بهداشتی نگهداری شود تا هم کلر آن خارج شده و هم اینکه هم دمای آب خروجی شود.
  • تعداد زیادی زالو را در یک مکان نگهداری نکنید. هر 5 زالو را در یک لیتر آب نگهداری کنید. هرگز بیش از 10 عدد زالو را در یک لیتر آب قرار ندهید چراکه تراکم بالا سبب آلودگی و انتقال بیماری می‌شود.چنانچه تعداد زالوی زیادی دارید جهت دسته‌بندی در حوضچه ها بهترین کار استفاده از توصیه های مشاوران این حوزه است.
  • برای جلوگیری از ورود اشیا خارجی مانند برگ و زباله به داخل آب و خروج زالو ها از محل نگهداری، بهترین کار پوشاندن سطح حوضچه ها با پوششی مناسب مانند توری و چسب آلومینیومی می‌باشد.
  • استفاده از گیاهان آبزی و سنگ در کف حوضچه های نگهداری به جهت غوطه‌ور بودن در آب موجب اکسیژن‌رسانی و تولید اکسیژن کافی می‌شوند. علاوه بر این وجود این گیاهان و سنگ ها باعث ایجاد سایه، کنترل ph آب، سالم‌سازی خاک رس، فراهم شدن مکان استراحت و پوست‌اندازی زالو ها و بسیاری موارد دیگر می‌شود.

آکواریوم نگهداری زالو

جدول مشخصات کلی کیفیت آب نگهداری زالو
فاکتور ها میزان و حد استاندارد
یون کلر آب پرورش باید فاقد هرگونه یون کلرید باشد.
EC (هدایت الکتریکی آب) کمتر از ppm200 (قسمت در میلیون)
نیترات کمتر از 4/0 (قسمت در میلیون)
نیتریت کمتر از ppm25 (قسمت در میلیون)
آمونیوم کمتر از ppm5/0 (قسمت در میلیون)
فلزات سنگین عدم وجود فلزات سنگین (سرب ،کادمیوم، جیوه، کبالت)
ph  باید بین 5 و 6 و 7 باشد. Ph اسیدی موجب سلامتی زالو ها می‌شود
دما 5 تا 7 درجه سانتی گراد (دما باید زیر 10 درجه باشد)
حتما بخوانید :
تجهیزات و شرایط مناسب برای پرورش زالو

مهم‌ترین دلیل منع استفاده زالو صیدی و آب‌ لوله‌کشی

متأسفانه برخی افراد بدون داشتن اطلاعات کافی جهت تولید و تکثیر زالو خود به‌صورت مستقیم اقدام به صید زالو از طبیعت می‌کنند و این امر موجب انتقال و سرایت بسیاری از بیماری ها در مزارع پرورش می‌شود و خسارات جبران ‌ناپذیری را به بار می‌آورد. در طبیعت گونه‌های مختلفی از این موجود وجود دارد که همه آن ها مناسب پرورش نمی‌باشند و تنها درصد کمی از آن ها طبی هستند که آن ها معمولاً در کنار جوی ها و آب های روان زندگی می‌کنند.

دقت کنید زالو های صیدی به جهت زندگی در طبیعت و آب جوی ها مستقیماً قابل استفاده نیستند و نمی‌توان از آن ها کوکون و بچه زالو دریافت کرد. حتماً باید آن ها در یک بازه زمانی 2 الی 3 ماهه تحت کنترل و آزمایش قرار گیرند و بعد از آن متوجه خواهیم شد زالوی مورد نظر قابل استفاده است و یا روز های پایانی عمر خود را طی میکند.

شیشه یا پت نگهداری زالوها

مواد شیمایی یکی از عوامل کشنده زالو ها هستند حتی در مواردی بوی این مواد باعث ناکارآمد شدن آن ها می‌شود. متأسفانه آب موجود در بسیاری از لوله‌کشی ها به جهت داشتن مواد شیمیایی از جمله کلر قابل استفاده جهت پرورش نیستند؛ شاید در مراحل ابتدایی ضرر استفاده از چنین آبی مشخص نشود اما به‌ مرور زمان شاهد تلفات در مزرعه خواهیم بود. سؤالی که پیش می‌آید این است که پس چه باید کرد؟

برای حل این مشکل می‌توان از دو راه استفاده کرد:

  1. استفاده از فیلتر های مخصوص روی شیر آب جهت از بین بردن کلر (استفاده از دستگاه های تصفیه ‌کننده آب)
  2. پر کردن ظرفی بزرگ از آب و قرار دادن آن به مدت دو روز در یک محیط پاک و تمیز؛ این کار موجب حذف کلر و همچنین هم دما شدن آب با محیط زندگی زالو می‌شود.
دقت کنید استفاده تعداد زیادی زالو در یک فضای کوچک موجب آلودگی بسیار شدید آب می‌شود. آب ظرف ها حتماً باید حداقل هر 3 روز یک‌بار جهت اکسیژن‌رسانی بهتر و پیشگیری از ایجاد بیماری تعویض گردد.

جهت کنترل و سالم‌سازی آب فراهم کردن تجهیزات و کنترلر های زیر الزامی می‌باشد:

سختی سنج، دماسنج، وسایل آزمایش آب از نظر چگالی، سختی و…، تصفیه کننده آب، پمپ آب، لوله‌کشی های آب، وان مناسب، سیستم ضدعفونی کننده ازن، رطوبت‌سنج، سیستم اکسیژن‌رسانی آب، PH سنج، منبع ذخیره آب

شستشوی فارم پرورش زالو

سخن پایانی

با توجه به زندگی زالو ها در آب حتماً باید آزمایشات لازم جهت کیفیت آب ورودی به حوضچه ها انجام شود. دقت شود قبل از ورود آب حتماً حوضچه مورد نظر کاملاً از هرگونه آلودگی پاک‌سازی شود. جهت جلوگیری از آلودگی باید هر 3 روز یک‌بار آب حوضچه عوض شود. قبل از ورود آب حتماً درون تانکر های تعادل سازی دمای آب ورودی و خروجی همسان‌سازی گردد علاوه بر آن باید کلر آن نیز از بین برود. هر گونه تغیر رنگ به صورت جدی و سریعاً مورد بررسی قرار گیرد و مشکل رفع شود. برای مثال رنگ قرمز نشانه بالا آوردن خون بعد از غذادهی می‌باشد. جهت رعایت اصول بهداشتی حتماً آزمایشات میکروبی و انگلی روی آب مورد استفاده انجام شود.

جهت مشاوره و آموزش تخصصی راه‌اندازی فارم پرورش زالو بصورت تلفنی و حضوری میتوانید با کارشناسان گروه علمی آموزشی صنعت زالو ایران تماس حاصل فرمایید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید.

5/5 - (4 امتیاز)
آب مناسب پرورش زالو، شناخت فاکتورهای سلامت
دانلود رایگان

اشتراک گذاری محتوا

Telegram
WhatsApp
Email
لینک کوتاه مطلب
کپی شده
https://zalok.ir/?p=3858 کپی شده

مطالعه بیشتر :

ما از شنیدن نظرات شما خوشحال خواهیم شد، اگر سوالی دارید از ما بپرسید.

2 دیدگاه

  • سلام، مهمان
  • با سلام با توجه به نا آشنایی با این تجارت کمترین تعداد زالویی که می‌توان در یک محدوده کوچک به صورت آزمایشی تولید و تکثر کرد چقدر می باشد؟
    • با سلام بستگی به شرایط شما و وضعیت مکانی شما دارد بهتر است در دوره های آموزشی مجموعه شرکت کنید یا اینکه دوره آموزشی ما را تهیه و آن را مشاهده فرمایید سپس با مشاوران ما تماس بگیرید