;
آشنایی با زالو و زالو درمانی
زالوها موجوداتی کرم مانند هستند در انواع مختلف ، زالوهای آبهای شیرین به زالوهای طبی معروف هستند و خاصیت درمانی دارند بهطوری که از گذشته تا به اکنون این موجود را در درمان بسیاری از بیماریها مورداستفاده قرار میداند ؛ زالوها موجوداتی خونخوار هستند و با هر بار مکیدن خون جانوران موادی را وارد بدن آنها میکند که این باعث از بین رفتن بسیاری از بیماریها در بدن موجودات میشود ، این عمل بدون درد انجام میشود چراکه زالوها مادهای بیحسکننده را در هنگام گزش وارد بدن موجودات میکنند که باعث از بین رفتن درد میشود ، هر زالو معمولاً بین 5 تا 15 میلیلیتر خون میمکد ینی چیزی حدود 10 برابر وزن بدن خودش و این امر باعث ایجاد گردش و جریان خون در بدن میشود .
تاریخچه استفاده از زالو به 2500 سال قبل بر میگردد. در آن زمان از این جانور برای بیرون کشیدن خون از بدن استفاده میشد. امروزه مراکز درمانی بسیاری از زالوها استفاده میکنند آنها با قرار دادن زالو روی بخشهای مختلف بدن باعث از بین بردن بسیاری از بیماریها میشوند.
خاصیتهای شگفتانگیز زالو و درمان 10 بیماری
شاید زالو ظاهری چندش آور داشته باشد اما این موجود خونخوار با مکیدن خون جانوران باعث از بین بردن بسیاری از بیماریها در چرخه زندگی آنها میشود ، بدن زالو سرشار از آنزیم ها و خاصیتهای شگفتانگیزی است که هر کدام از این خاصیت ها امروزه توانسته است باعث از بین بردن و نابودی بسیاری از بیماریها شود در ادامه به بررسی کامل این خاصیت ها میپردازیم:
1) خاصیت آنتی بیوتیک بزاق زالو و درمان “بیماریهای پوستی”
بزاق زالو خاصیتهای جالبی دارد که در درمان بسیاری از بیماریها مؤثر واقع گردیده است، یکی از خواص جالب آن وجود مادهای است که مانند آنتیبیوتیکها عمل میکند و همین امر موجب درمان بسیاری از بیماریهای پوستی مانند : جوشها ، آکنهها و آبسهها شده است ؛ خواص این ماده بهقدری کمککننده است که موجب میشود در هنگام گزش زالو، محل گزش آلوده نشود علاوه بر آن آلودگیهای محل جوشها و آکنهها را برطرف میسازد ، همه این موارد در کنار هم موجب میشود که این ماده یک درمانگر قوی برای بیماریهای پوستی ، التهاب و قرمزیهای ناشی از بیماری باشد.
2) آنزیم ضد درد و ضدالتهاب برای “مفصل درمانی”
زالوها با مکیدن موضعهایی که دچار بیماری هستند و مشخص گردیده است آنزیم ضد درد و ضدالتهاب را وارد بدن بیمار میکنند که این امر موجب ایجاد گردش خون شده و موضع موردنظر را بهطور کامل درگیر میکند ، بهمرور این امر علاوه بر درمان درد باعث نابودی خستگی و کوفتگی عضلات شده و تجربه ثابت کرده است که زالو درمانی باعث بهبود بسیاری از بیماریهای حرکتی شده است.
3) پزشکی قدرتمند در “جراحیهای پیوندی”
به دلیل ایجاد گردش خون توسط زالوها در بدن ، این امر موجب میشود تا خونرسانی بهتر انجام شود و از ایجاد بافت سیاه و التهاب در ناحیه جراحی پیشگیری شود به همین جهت امروزه زالوها در عملهای مهمی همچون عمل پیوند اعضا و یا جراحیهای زیبایی نقش یک پزشک قدرتمند را دارند.
4) درمان “بیماریهای دیابتی و قند خون بالا”
ایجاد گردش خون در بدن توسط زالوها باعث شد تا متخصصان طب مدرن برای درمان زخم های دیابتی از زالوها استفاده کنند و این امر موجب برطرف شدن عوارض بیماریهای دیابتی و قند خون بالا روی پاها و چشم های این بیماران شد.
5) درمان “بیماریهای قلبی و مغزی”
بیماریهای قلبی ، تنگی عروق سیاهرگی و سکتههای قلبی و نرسیدن خون به مغز درنهایت موجب مرگ و یا فلج یکطرفه و رعشه و لرزش بدن و همچنین ضعف مغز میشود این بیماریها معمولاً براثر ضعیف بودن بافت پیوندی ایجاد میشوند ، این موارد از بیماریها معمولاً درمانهای پرهزینهای را در بردارد و اکثر عملهایی که در این زمینه انجام میشود هیچ تضمینی را در برندارد ، سالهاست که متخصصان حوزه زالو درمانی با انداختن زالو در بخشهای لازمه باعث باز شدن رگهای قلبی و مغزی شدهاند و این امر علاوه بر اینکه بار سنگین هزینه را پایین آورده است موجب درمان این بیماریهای خطرناک نیز شده است.
6) درمان “قطعی بیماری واریس و آرتروز”
واریس بیماری که موجب پیچخوردگی رگها میشود و بهصورت برجستگی و ورم در ساق پای افراد دیده میشود که با دردهای شدیدی همراه است ، علاوه بر آن آرتروز مزمن و دردهای شدید زانو و آب زانو در مواردی حتی موجب میشود که فرد توانایی راه رفتن خود را از دست میدهد در چنین مواردی متخصصان با طی کردن یک دوره کوتاه زالو درمانی و با استفاده از هر بار چند زالو در محل موردنظر باعث از بین بردن این بیماریها میشوند.
7) “سردرد و سینوزیتهای مزمن”
سردرد از بیماریهایی است که بهمرور زمان بر شدت آن افزوده میشود و غیرقابل تحمل میشود ، اغلب سر درد ها براثر عفونت های سینوسی ایجاد میشوند که بهمرور باعث ایجاد سیوزیت های مزمن در فرد میشوند ، زالو درمانی در قسمت شقیقه ها موجب تخلیه این عفونت ها شده و بهمرور این بیماری از بین میرود.
8) “نقرس و درد پای شدید”
یک نوع شایع و پیچیدهتر از بیماری آرتروز بیماری نقرس است که افراد زیادی به آن مبتلا هستند ، این بیماری با درد و قرمزی و حساسیت به لمس مفاصل مشخص میشود که برای فرد بسیار آزاردهنده است ، زالوها با خاصیتهای شگفتانگیزی که دارند موجب درمان کامل این بیماری میشوند.
9) درمان “بیماریهای زنانه و مردانه”
کیستها و فونتهای پستان و واریکسول و عوارض بیضه ها و ضعف اسپرم مردان با انداختن چند زالو در ناحیه های مربوطه درمان میشود.
10) “عفونتهای لوزه ، گوش و چشم”
زالو درمانی نتایج موفقیتآمیزی در درمان تورمهای چشمی داشته همچنین عفونتهای مربوط به گوش و لوزه ها را نیز از بین میبرد.
خواص درمانی زالو
استفاده از زالو در صنعت
خواص زالو تنها به بحث زالو درمانی به شیوه مستقیم ختم نمیشود ، امروزه از زالوها در بسیاری از صنایع مورداستفاده قرار میگیرد ؛ صنعت پزشکی و داروسازی بخشی از موفقیتهای خود را مدیون درمانگری زالوها میداند با کشف خواص متعدد زالوها ازجمله خاصیت بیحسکنندگی داروهای بسیاری از این موجود ساختهشده است ، علاوه بر صنعت داروسازی میتوان گفت حجم وسیعی از کاربردهای زالو امروزه متعلق به بخش تولید و ساخت محصولات آرایشی میباشد ؛ در این محصولات از عصاره بدن زالوها در تولید انواع شامپو ، روغنهای درمانی (روغن زالو) ، صابونها ، کرمهای بدن و صورت و بسیاری از لوازمآرایشی دیگر مورداستفاده قرار میگیرد.
شاید برای برخی استفاده از کرم یا روغن زالو چندشآور باشد اما امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا این موضوع دیگر عجیب و غیرقابلباور نیست بهطوری که در کشور روسیه عملا از زالو برای درمان هر دردی استفاده میشود ، از ناباروری و مشکلات زنانگی گرفته تا درمان دردهای دندان!
کاربرد بزاق زالو در بیماریهای پوستی
بزاق زالو دارای آنزیمهایی است که در پزشکی امروز و سنتی از آن برای بیحس کردن موضعی استفاده میکنند.
در حقیقت زالو پیش از آنکه پوست فرد را بگزد، با کمک بزاقش محل را بیحس میکند. به همین دلیل است که فردی که قصد زالو درمانی دارد هنگام گزش زالو احساس درد نمیکند.
علاوه بر آنزیم بیحسی، بزاق دهان زالو خاصیت ضدالتهابی دارد و همین موضوع سبب شده که درمانگران شیوههای طبیعی درمان و حتی درمانگران طب مدرن از آن برای درمان التهابهای پوستی و مفصلی استفاده کنند.
ضمن آنکه در بزاق زالو مادهای وجود دارد که مانند آنتیبیوتیک عمل میکند و کارایی زیادی در درمان بیماریهای پوستی مانند انواع جوشها، آکنهها و آبسههای پوستی دارد.
این ماده کمک میکند که آلودگیهای موجود در محل آکنهها و جوشها برطرف شود. همین ماده است که هنگام گزش زالو موجب میشود محل گزش در صورت رعایت موازین بهداشتی دچار آلودگی نشود.
همه این مسائل کنار هم موجب میشود از آنزیمهای بزاق دهان زالو برای درمان التهاب، تورم و قرمزی ناشی از بیماریهای پوستی استفاده شود.
بزاق زالو چگونه مانع لخته شدن و التهاب در بدن میشود؟
آب دهان زالو (بزاق)حاوی بیش از یکصد نوع ماده حیاتی مفید است که موجب درمان بیماریهای مختلفی میشود این انگل کوچک و شگفتآور به علت توانایی فوقالعادهای که در دهان بیماریها دارد جایگاه ویژهای در طب دارد.
کشور ما دارای ذخایر بسیار زیادی از این جانور است و با داشتن تجربیات بسیار گرانقدر و طولانی در این زمینه، متأسفانه با روش زالو بدرمانی بیگانه است.
در کشور ما از این نعمت خدادادی برای رفع آلام و دردها استفاده مطلوب نمیشود، درحالیکه ایران میتواند یکی از مراکز زالو درمانی دنیا باشد.
در بین گونههای زالوی پزشکی بهترین نوع آن نوع شرقی است که زالوهای موجود در ایران از این نوع است.
اصلیترین خواص درمانی زالو در بزاق است، بهطوریکه شاید بیشتر از وزن بدنش قادر به تولید بزاق باشد و وقتی به جایی از بدن میچسبدآنقدر آب بزاق تولید میکند که از زیر بدن حیوان بزاق میچکد.
عصاره بزاق زالو شامل دو دسته از مواد هستند که گروهی بهعنوان نروترانسمیتر بر رویپایانههای عصبی عمل میکنند و موجب تحریک عمومی روی نقاط طب سوزنی میشوند و دسته دیگر که بر روی گردش خون عمومی مویرگها عمل کرده و بهعنوان ضد انعقاد، ضد تورم و ضد درد ایفای نقش میکنند.
هیرویدین چیست و چگونه از انعقاد خون جلوگیری میکند؟
در بزاق زالوی طبی ترکیبی وجود دارد به نام هیرودین که از انعقاد خون جلوگیری میکند.
ترکیبات بزاق بهعنوان ماده فیبرینولیتیک عمل کرده از عمل فیبرین جلوگیری میکند؛ ضد پلاکت است و از به هم چسبیدن پلاکتها جلوگیری مینماید. امید است در آینده بتوان با شناسایی مولکولی ترکیبات بزاق زالو از آن بهعنوان درمان بیماریهای ترومبوتیک استفاده کرد.
در سال 1884 پروفسور فیزیولوژی دانشگاه ولز به نام جابنهیگرافت به خاصیت ضد انعقاد ترشحات گوارشی زالو پی برد و در سال 1950 فریتس مارکواست از آلمان توانست پروتئین هیدرودین را از زالوی طبی جدا کند.
5 خاصیت منحصربهفرد هیرودین
هیرودین با انبساط ماهیچههای صاف جدار عروق سبب گشادی عروق و افزایش جریان خون میشود.
هیرودین خاصیت بیحسکنندگی دارد؛ لذا دقایقی بعد از چسباندن زالو به محل و ترشح بزاق منطقه بیحس میشود و احساس سوزش ناشی از نیش زالو از بین میرود و بیمار بهراحتی وجود زالو و خونخواری آن را تحمل میکند.
بهطورکلی برای هیرودین اثرات ضد انعقادی، ضد پلاکتی، تجزیهکنندگی پلاکتی، ضد کاهش خونرسانی، کاهنده فشار، تحریککننده سیستم ایمنی، ممانعت از تصلب شرائین، بیحسکنندگی، آنتی باکتریال و خاصیت ضدالتهابی شناختهشده است.
برخی از ویژگیهای منحصربهفرد هیرودین به شرح زیر است:
- هیرودین برای فعال شدن نیاز به کوفاکتور ندارد
- هیرودین اثرات پایدار و یکنواخت وابسته به دوز دارد
- هیرودین اثر مستقیم روی مهار ترومبین دارد
- هیرودین مسمومیت ندارد
- هیرودین بیحسی موضعی میدهد
10 ماده و آنزیم درمانگر در بدن زالو
- بدلین :این یک آنزیم مهارکننده پروتئازها مانند تریپسین کیموتریپسین یا پلاسمین است که فاکتورهای تورم و پخش شدن در بافت میباشند.
- اگلین:اگلین، ضمن اینکه یک آنزیم ضد تورم ، ضد اکسیداسیون و ضد رادیکال نیز هست.
- دستابیلاز:این ماده هم بهعنوان فاکتور پخشکننده و هم بهعنوان یک عنوان یک آنتیبیوتیک عمل میکند. این آنزیم با حل کردن مواد بافت، زمینه پخش بزاق زالو را در بافتها فراهم میکند و با این کار زالو توانایی میاندمادوست را نیز تحت تأثیر قرار دهد و اثرات درمانی در همه جای بدن بهخصوص در نزدیکی محل اتصال زالو به بدن برجای بگذارد.
- لیپازها و استرازها:از عوامل تجزیهکننده چربیها هستند و چربیها را تجزیه میکنند و استفادههای درمانی از آن شروعشده است.
- یک ماده بیحسکننده: وقتی زالو پوست را نیش میزند، ایجاد یک زخم به شکلYمیکند که کاملاً بدون درد است و به دلیل وجود ماده قوی بیحسکنندگی، بهسادگی، احساس خنکی ایجاد مینماید و بعد از حدود 5 دقیقه پس از چسبیدن زالو به محل، بیمار دیگر احساس درد و سوزش ندارد و تا آخرین مرحله زالو درمانی،وجود زالو روی بدن بهراحتی تحمل میشود.
- آنتی الاستاز: این ماده که از طریق کنترل عمل الاستاز فعالیت میکند، آنزیمی است که آلاستین جلدی را بهخصوص در پوست، تنزل میدهد.
- مادةگشادکننده رگ: این ماده که هنوز بهطور رسمی مشخص نشده بسیار شبیه هیستامین است. این ماده مانند نوروترانسمیترها که از 34 غدد مغزی که در طول بدن زالوی هیرودومدیسینالیس تقسیمشدهاند، ترشح میشود، چند دقیقه پس از اتصال زالو محل نیش قرمز و پرخون میشود؛ شاید این پرخونی را بتوان به این ماده نسبت داد که فلوی (جریان) خون را در محل افزایش داده است.
- منوکسید نیتروژن سنتتاز: این فاکتور موجود در بزاق زالو شبیه به نوع انسانی است که سبب ترمیم اعصاب صدمهدیده میشود.
- اورگلاز: دارای اثرات درمانی در بیماری آرتروز است. بسیار دیده شده است که افراد مبتلا به آرتروز زانو که از درد زانو و محدودیت حرکتی زانوها رنج میبرند با چند جلسه زالو درمانی بهبود زیادی مییابند.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد