دلیل تقاضای بالای بازار زالو
تا کنون بیش از 600 گونه زالو کشف شده که قدمت آنها به بیش از 450 میلیون سال پیش برمیگردد ، از ابتدای کشف زالو ها از این موجود در صنعت زالو درمانی استفاده شده است و امروزه نیز به دلیل خاصیت های مفید زالو ها از آن در صنایع دیگری همچون آرایشی ، داروسازی ، پزشکی و… مورد استفاده قرار میگیرد.
در قرن نوزدهم به دلیل استفاده و شکار بیش از حد زالو ها و همچنین تخریب شدن زیستگاه های این موجود جمعیت آن ها کاهش یافت و حتی در کشور های مانند آلمان تقریبا دیگر زالویی یافت نمیشد و این کشور در آن زمان مجبور به واردات زالو شد.
بعد از گذشت سال ها یعنی زمانی که زالو ها به طور رسمی به عنوان یک موجود درمانگر شناخته شدند برای کنترل جمعیت زالو ها در سراسر جهان و جلوگیری از خطر انقراض آنها زالوی طبی تحت حمایت کنوانسیون واشنگتن قرار گرفتند و یک سری تعهد نامه ها در هر کشوری به همین جهت امضا شد تا از شکار بی رویه زالو ها در سراسر جهان پیشگیری شود. با این وجود بازار تقاضا زالو ها در سراسر جهان بخصوص کشور های اروپایی بسیار بالاست و این باعث ایجاد صنعت تکثیر و پرورش زالو طبی و ارسال این موجود به دیگر کشور ها شده است.
انواع روش های صادرات زالو در ایران
از گذشته تا به حال ایران به جهت داشتن زیستگاه ، پتانسیل و شرایط آب و هوایی مناسب بهترین زالو را از نظر میزان آنزیم دارا می باشد ، صادرات زالو در ایران به زمان ناصرالدین شاه برمیگردد ، آن زمان که شاه ایران برای درمان یک بیماری پوستی به اروپا سفر میکند و طبیبان با کمک زالو بیماری او را درمان میکنند؛ شاه ایران بعد از بازگشت از اروپا دستور به استفاده و تولید گسترده زالو میدهد و این باعث میشود که ایران در آن زمان درآمدی به مبلغ 2 هزار تومان از صادرات زالو به دست آورد که در زمان خودش واقعا رقم بزرگی است.
در ایران گونه های زالو Hirudo medicinalis ، Hirudo orientalis و Hirudo verbena یافت میشود. سال هاست که صنعت تولید و پرورش زالو طبی به جهت جلوگیری از انقراض زالو ها و همچنین رفع نیاز خریداران در سراسر کشور تشکیل شده است. در دنیا از زالو ها به عنوان یک درآمدی غیرنفتی یاد میشود چرا که به جهت اهمیت خاص زالو ها امروزه شاهد صادرات و واردات گسترده زالو ها در سراسر جهان هستیم.
به طور کلی زالو ها به سه شکل به کشور های دیگر ارسال میشوند:
- ارسال زالو زنده به تعداد نیاز سفارش کارفرما
- استخراج مواد و املاح مفید بدن زالو و ارسال محصول به دست آمده
- ارسال فرآورده های زالو مانند: روغن زالو ، صابون ، کرم و…
امروزه در کشوری مانند ترکیه ، آمریکا و … مکان هایی به نام بانک نگهداری زالو ساخته شده است، در این کشور ها زالو ها مانند یک دارو برای بیمار تجویز میشوند. کشور ایران دارای بهترین نوع نژاد زالو میباشد که طرفداران بسیاری دارد.
تایلند یکی از کشور های فعال در زمینه تولید زالو طبی می باشد چنان که امروزه گفته میشود درآمد این کشور از صادرات زالو برابر درآمد صادرات نفت در ایران میباشد.صادرات زالو نیازمند تجربه و اطلاعات کافی می باشد چنانچه قصد صادرات زالو به دیگر کشور ها را دارید کارشناسان صنعت زالوی ایران آماده همکاری و مشاوره به شما زالوداران می باشند.
اسناد و مدارک لازم جهت صادرات زالو
صادرات زالو از ایران به دیگر کشور ها نیازمند داشتن مهارت و تجربه کافی می باشد که نیازمند طی کردن یک سری مراحل و داشتن یکی سری مدارک می باشد، به طور کلی مراحلی که باید برای صادرات این موجود طی کرد به این شکل است :
در مرحله اول بازاریابی در خارج از کشور برای پیدا کردن متقاضی، کسب و صدور مجوزهای لازمه از نهاد های مختلف، تعیین و آشنایی با قیمت صادرات زالو توسط کمیسیون نرخ گذاری جهانی، صدور پروفرما یا پیش فاکتور، تهیه و تدارک و بسته بندی بر طبق استاندارد جهانی، دریافت تأییدیه گواهی بازرسی کالا، صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدأ، عقد قرارداد حمل و بیمه، اظهار کالا به گمرک، ارسال کالا، دریافت واریز نامه یا گواهی صدور
این چند مرحله یک نقشه راه کلی برای آشنایی با نحوه صادرات زالو می باشد که هر کدام به تنهایی نیاز به اطلاعات کافی دارد، اما در ادامه یک سری مجوز های ضروری و لازمه برای صادرات نیاز داریم که به شرح زیر می باشد:
- داشتن الزمانی کارت بازرگانی معتبر به نام صادر کننده زالو ها
- اخذ مجوز صدور ( در صورتی که برای صدور کالای مورد نظر ،توسط وزارت بازرگانی موافقت کلی اعلام نشد باشد این مدرک مورد نیاز می باشد.)
- اخذ گواهی بهداشت و قرنطینه که این گواهی در صورتی صادر خواهد شد که تمام شرایط قرنطینه و تغذیه کاملاً اصولی و بهداشتی انجام شده باشد.
- گواهی استاندارد ( در صورتیکه کالا مشمول مقررات اجباری استاندارد صادراتی باشد)
- تهیه صورت عدل بندی Packing List ( در صورتیکه کالا گوناگون باشد )
- صدور شناسنامه زالو ها (شناسنامه تأییدیه زالو که توسط اداره دامپزشکی باید مهر شود، در این شناسنامه اطلاعات مهمی همچون دفعات تغذیه ، دوره قرنطینه ، سن ، سایز ، وزن و … درج شده است)
مشکلات صادرات زالو در ایران
طی چند سال اخیر به دلایل مختلف و عدم حمایت برخی از سازمان ها و نهاد های دولتی میزان صادرات زالو از ایران بسیار کاهش یافته است به طوری که در سال 98 این آمار تغریبا صفر بوده ، در جهان زالو یک درآمد غیرنفتی می باشد. اما صادرات زالو در ایران همیشه با مشکلات و چالش هایی رو برو بوده است.
بسیاری از زالوداران به دلیل سهل انگاری و استفاده از خون آلوده شانس ارسال و صادرات زالو را به دیگر کشور های جهان را از دست داده اند، یکی از اصلی ترین موارد بخش تغذیه زالو ها و استفاده از خون استریل شده می باشد.
صنعت زالو ایران با سال ها تلاش و پشتکار توانسته است با تولید خون استریل شده و ارسال آن به سراسر کشور یکی از موانع مهم در صنعت صادرات زالو را از میان بر دارد ، علاوه بر آن با تولید محصولی مناسب برای استفاده در دوران قرنطینه زالو ها مشکلات مجوز قرنطینه را از میان برداشته است. صادرات زالو یکی از مشاغل پردرآمد است و این در صورتی است که زالودار موفق به دریافت گواهی نامه های لازمه شده باشد.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد