تاریخچه استفاده و پرورش زالو
همانطور که ممکن است مطلع باشید ، استفاده از زالو یکی از قدیمی ترین درمان های پزشکی ثبت شده در تاریخ است. کاربرد استفاده از زالو ها به یونان قدیم و مصر باستان برمیگردد در آن زمان برای خارج کردن خون از بدن بیماران از زالو ها استفاده میکردند؛ کاربرد آنها تا اواسط دهه 1800 ، یعنی زمانی که روشهای درمانی جدیدتری جای آنها را گرفت ، یک عمل استاندارد پزشکی بود. طی دهه گذشته ، استفاده از زالوی دارویی دوباره وارد جریان اصلی طب مدرن شده است. محققان و جراحان از زالو درمانی به عنوان وسیله ای برای بازگرداندن گردش خون وریدی پس از جراحی های زیبایی یا ترمیمی استفاده میکنند.
اولین استفاده بالینی ثبت شده از زالوی دارویی (Hirudo Medicinalis) تقریباً در 2500 سال پیش رخ داده است.
چرا اصفهان قطب پرورش در ایران زالو است؟
زالو ها خواص درمانی بسیاری دارند زالو ها با گزش طعمه خود باعث ایجاد زخم و خونریزی کمی میشوند که گردش خون وریدی را در ناحیه ای از بافت آسیب دیده تجمیع می کند ، این حیوان بی مهره کوچک برای جراحی پلاستیک و ترمیمی بسیار ارزشمند است. زالو تعدادی ماده مهم در بزاق خود تولید می کند که به خاصیت گزش کمک می کند ، از جمله ضد انعقاد ، و گشاد کنندگی عروق که بسیار مفید هستند. ممکن است تا 48 ساعت پس از جدا شدن زالو، امکان ادامه خونریزی وجود داشته باشد.
باوجود این همه خواص در این موجود کوچک اصفهان که یکی از مذهبی ترین شهرهای ایران است و طب سنتی در آن کاملا نهادینه شده است و مشتاقان خاص خود را دارد و یکی از پرمصرف ترین سرانه زالو در کشور را بعد از قم به ثبت رسانده است. همین امر موجب شد که شغل پرورش و تکثیر زالو طبی در اصفهان در دهه گذشته جان تازه ای بگیرد و اکثر علاقه مندان به حوزه طب سنتی را وارد این عرصه نماید.
آشنایی با 3 روش معمول پرورش زالو طبی در اصفهان
- پرورش در شرایط آزمایشگاهی (in vitro) = روشی از پرورش است که زالوها در نسل سوم در ازمایشگاه تکثیر و تولید شده باشند و به صورت کاملا مصنوعی و با شرایط ویژه و تغذیه استریل و سالم رشد کافی داشته باشند
- پرورش فشرده در استخرهای مصنوعی
- پرورش نیمه فشرده در استخرهای طبیعی.
روش پرورش نیمه فشرده ارزانترین روش ، کنترل یک حوضچه طبیعی و تغذیه کافی است اما در معرض آلودگی است و مدیریت آن خیلی سخت است و خطرات ناشی از یک محیط باز برای استان اصفهان ما نیاز به روش پرورش فشرده کاملاً لازم است. استخرهای کنترل شده و تمام مواد غذایی استریل تحت کنترل است. این روش خطر آلودگی را به حداقل می رساند اما نه به عنوان آزمایشگاهی، بنابراین در استان اصفهان روش پرورش استخرهای طبیعی کلا جواب گو نیست و باید محیط بسته ای حداقل با 15 متر فضا نیاز باشد تا بتوان با کمترین هزینه پرورش را استارت زد. شما در اصفهان می تواند فقط پرورش را در یک فضای بین 13 الی 15 متر با هزینه حداقل 50 میلیون تومان یک مزرعه خانگی با شرایط حداقل آغاز به کار کنید و بعد از شش تا هشت ماه دست رنج زحمات خود را با احتساب حداقل سود 25 درصد الی 50 درصد ببینید.
با توجه به اینکه صید زالوی طبی در جهان و ایران کاهش شدید داشته است و افزایش نرخ زالو در یک سال گذشته مزید بر افزایش تقاضای جراح کوچک شده است، نیاز به پرورش و تکثیر زالو به صورت انبوه در استان اصفهان حس می شود، بنابراین صنعت زالوی ایران آماده همکاری با تمام علاقه مندان به کارآفرینی و اشتغال در حوزه پرورش و تکثیر زالو و با عقد قرارداد خرید تضمینی محصول می باشد.
جلوگیری از خطر انقراض زالو ها در جهان
اگرچه زالو درمانی دوباره محبوب و استفاده از آن در دنیا بسیار فراکیر شده است ، اما خطرات زیادی برای سلامتی انسان و جمعیت زالو ها وجود دارد. فراگیری استفاده از زالو ها و صید بی رویه آن ها از کنار جوی ها و آب های روان باعث شده که جمعیت زالوی دارویی به طور خطرناکی در جهان کاهش پیدا کند علاوه بر آن همیشه این خطر برای انسان وجود داشته که برخی از افراد به دلیل بی اطلاعی از نوع زالوی طبی از زالو های وحشی و استریل نشده که برخی از عوامل بیماری زا را به بیمار منتقل میکنند در زالو درمانی استفاده میکنند که این کار خطرات زیادی را به دنبال دارد . راه حل این مشکل تنها و تنها پرورش زالو و تامین نیاز زالو داران و درمانگران به زال طبی و باکیفیت می باشد بنابراین تولید زالو های دارویی بهداشتی برای کاربردهای پزشکی مسئله مهمی است. علاوه بر این ، پرورش زالو برای جلوگیری از کاهش جمعیت زالوی دارویی امری بسیار ضروری است به همین جهت امروزه در کشور خصوصا در اصفهان مراکز بزرگی از پرورش و تکثیر زالو طبی وجود دارد که امید است به جمعیت این مراکز افزوده شود.
2 دیدگاه